Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik Eğitiminde “Zirve”
Zirve Üniversitesi, deniz kıyısı olmayan Gaziantep’te denizcilik eğitimi vererek tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Ayrıca bulunduğu konum itibariyle dünya genelinde deniz seviyesine göre en yüksek yerde denizcilik eğitimi veren Zirve Üniversitesi, gemi kaptanı ve gemi makineleri işletme mühendisleri yetiştirmeye de son sürat devam ediyor.

Özellikle Gaziantep’in yeni cazibe merkezi Rumkale ile birlikte Halfeti ve Birecik’te eğitim çalışmalarının hızlandıran Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir “Denizcilik eğitiminde “Zirve” farkını gösteriyor ” diyerek son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BÖLGEDE BİR DENİZCİLİK KÜLTÜRÜ OLUŞTURMA AMACINDAYIZ

“Zirve Üniversitesi olarak denizcilik eğitimi vermenin yanı sıra, bölgemizde denizcilik kültürünün de oluşturulmasına katkı sağlamak gibi sosyal görevlerimizin de olduğu bilinci içerisinde hareket etmekteyiz” diyen Taşdemir, bu çerçevede bölgedeki tüm kaymakamlıklar ve yerel yönetimler ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını söyledi.

Bu çalışmalar neticesinde bölge sanayicilerinin daha fazla deniz taşımacılığına yöneleceklerini ve bu sayede de nakliye giderlerini de minimize edebileceklerini söyleyen Taşdemir, bu durumun uluslararası ticarette rekabet güçlerinin artmasına katkıda bulunacağını belirtti.

YÜZER BETON DUBALARDAN OLUŞAN BİR RESTORAN YAPTIK

Bölge insanının denizcilik kültürünün gelişmesi için yeni ve basit projeler geliştirmeleri gerektiğini açıklayan Taşdemir, “Özellikle Yavuzeli ilçe sınırları içerisindeki Rumkale’de Yavuzeli Kaymakamlığı ortaklığında yüzer beton dubalar üzerine iskele ve restoran yapımı gerçekleştirdik. Ülkemizde ilk defa yüzer beton teknolojisi kullanarak üretilen dubaların geliştirilmesi ve yapımını ise ZETMARINE adlı firma ile gerçekleştirdik.” diyerek Rumkale’deki son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rumkale ile birlikte Halfeti’de de benzer çalışmalar yaptıklarını aktaran Taşdemir, “Rumkale’deki projemizin ardından Halfeti Kaymakamlığı ile birlikte, yine aynı teknolojiyle Halfeti ilçesinde 55 teknenin aynı anda yanaşabileceği ve hizmet alabileceği modern bir marinanın yapımını gerçekleştirdik. Ayrıca Halfeti İlçesi açıklarında Birecik Baraj Göleti’nde teknelerin daha güvenli seyri için bir deniz feneri oluşturduk.” dedi.

BÖLGENİN YENİ CAZİBE MERKEZLERİNE DANIŞMANLIK YAPTIK

“Zirve Üniversitesi Denizcilik Bölümleri olarak son dönemlerde cazibesi gidererek artan ve yerli-yabancı pek çok turistin ilgisini çeken ancak teknik açıdan yetersiz olan Birecik, Rumkale ve Halfeti gibi güzide mekanlara danışmalık yaptık” diyen Taşdemir, yine Halfeti de kullanılmak üzere, bölgenin koşullarına uygun olarak üzerinde sıra gecesi yapılabilmesi ve firmaların değişik amaçlı toplantılarında kullanılabilmesi için 60 kişilik bir gezi teknesinin yapımını gerçekleştirdiklerini de hatırlatarak, “Coğrafyamızda yapılacak olan yeni projelere Zirve Üniversitesi olarak danışmanlık yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

RUMKALE VE HALFETİ’Yİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN EĞİTİM ÜSSÜ OLARAK KULLANACAĞIZ

Bölgede deniz olmamasına rağmen sahip olunan su kaynaklarının eğitim üssü olarak kullanılmasının büyük bir avantaj sağlayacağını ifade eden Taşdemir, bakanlığın denetimleri sonucu aldıkları tüm yetki belgeleriyle öğrencilere ve bölge insanına denizcilik alanlarında yat kaptanlığı, amatör denizci, yağcı, gemici gibi konularda eğitim verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.


Kaynak: Gaziantep Güncel
Eklenme tarihi: 20.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AREL Denizcilik
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 MİNERAL den. san ..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 İSTKUM Denizcilik
 AFRICA MARINE COM..
 BURTRANS Shipping
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 AVŞA ADASI Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim