Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Rmk Marine dünyanın en büyük Asfalt Tankerini denize indirdi
Koç Holding’in ticari ve askeri gemi ile süperyat sektöründe faaliyet gösteren şirketi RMK Marine, tekne yapısından bağımsız kargo tanklarına sahip, "dünyada üretilen en büyük asfalt tankeri" ünvanını taşıyan ikinci tankeri de denize indirdi.

RMK Marine, en büyüklerin ilki olan T. ESRA’yı 24 Ocak 2014 tarihinde denize indirmesinin ardından ikinci tanker T. AYLİN için de önemli bir aşamayı gerçekleştirdi. T. AYLİN’in 24 Haziran Salı günü RMK Marine’in Tuzla’daki tersanesinde yapılan denize indirme törenine Koç Holding, DİTAŞ, TÜPRAŞ ve RMK Marine’nin üst düzey yöneticileri katıldı.

Gemi indirme töreninde konuşan RMK Marine’nin Genel Müdürü Adnan Nefesoğlu, T.ESRA ve T.AYLİN gemilerinin, tekne yapısından bağımsız kargo tankları ile dünyada yeni üretilmiş en büyük asfalt tankerleri olduğunu vurgulayarak, dünya genelinde ses getiren böylesi bir projede yer almaktan dolayı RMK Marine olarak gurur duyduklarını belirtti.

156,5 metre boyunda, 25 m eninde ve 9.5 m su çekimine sahip olan gemilerin 19,000 DWT’a kadar yük taşıyabilecek ve 14 mil sürat yapabilecek şekilde tasarlandığını kaydeden Nefesoğlu, "Enerji dostu 2 zamanlı dizel motoruyla yakıt tüketimini azaltan gemilerimizde 2500C sıcaklığa kadar başta bitümen olmak üzere zift gibi diğer petrol türevleri taşınabiliyor" dedi ve ekledi:

"Ülkemizin ve grubumuzun güzide şirketlerinden TÜPRAŞ’ın halihazırda sürdürdüğü, memleketimizin yıllık ticaret dengesine 1 milyar dolar ek katkı ve istihdam sağlayacak Fuel Oil Dönüşüm Projesi kapsamında inşası kararlaştırılan ve projenin bütünlüğü için büyük ehemmiyet arz eden gemilerimiz sırasıyla bu yıl Ağustos ve Aralık aylarında DİTAŞ’a teslim edilecektir."

KESİNTİSİZ 27 GÜN YOL ALABİLECEK

Tek pervaneli sevk sistemine sahip asfalt ve petrol ürünleri tankeri olarak dizayn edilmiş olan gemi, servis hızında kesintisiz 27 gün sefer yapabilecek şekilde tasarlandı.

Gemi, tekne yapısından bağımsız 150 mm ısı izolasyonu yapılmış tanklarında petrol ürünleri (parlama sıcaklığı 60 OC üzeri), ve 250oC asfalt yüklerini taşıyabiliyor.

Geminin kargo bölgesi balast tankı olarak kullanılan çift dip ve çift cidar, kesintisiz ana güverte, tekneden bağımsız kargo tankları ve iki (2) adet kargo pompa dairesinden oluşuyor.

Kargo tankları dahil bütün tekne yapısı sonlu elemanlar yöntemi (FEM) ile analiz edilerek tekne ağırlığı, güvenliği konusunda optimizasyon yapıldı.

Tekne formu hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) ile optimize edilmiş ve en düşük direnç ile ekonomik hızda en düşük yakıt sarfiyatı sağlamak üzere tasarlandı. Geminin genel tasarımı çevreci, maliyet açısından verimli, güvenilir ve esnek bir ürün elde etmeyi mümkün kılıyor.



Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 25.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LNS Marine Ltd. Ş..
 TEMEL REİS Shippi..
 NEW MOON Shipping..
 UZMAR Uzmanlar De..
 AKUADEM Ltd Sti
 İYEM Asya Denizci..
 FERGÜN Denizcilik
 GENÇ Denizcilik
 DOKA MARİN Gemici..
 BANDIRA Maritime ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim