Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk gezgin Erden Eruç Pasifik'te ilerliyor
“Atlas Okyanusu'nu kürekle geçen ilk Türk” unvanını geçen yıl kazanan ve bu yılın Temmuz ayında kürekle Pasifik geçişi için denize açılan Erden Eruç, 1000 milin üzerinde yol kat etti.

Marjinal halkla ilişkiler firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erden Eruç, Aktaş Group sponsorluğundaki yolculuğuna 11 Temmuz'da San Francisco'daki Bodega Bay Limanı'ndan başladı.
Pasifik geçişinde yaklaşık 6 bin 700 deniz mili mesafe kat edecek olan Eruç, yola çıktığı günden bu yana 1000 milin üzerinde yol aldı.
7 ay sonra Avustralya'nın doğu kıyısındaki Mooloolaba Limanı'na ulaşmayı hedefleyen Eruç'un, bunun için 5 bin 560 deniz mili daha kürek çekmesi gerekiyor.

Bu arada Eruç'un, içinde Pasifik geçişinin kalan 7 aylık kısmı için yiyecek ve su kaynatmak üzere yakıtı bulunan teknesinde, deniz suyundan tuzu arıtarak tatlı su üreten elektrikli bir su cihazı, bunun gibi bütün elektrikli aksamı çalıştıran aküleri şarj eden güneş panelleri yer alıyor.
Dünyayı kas gücüyle dolaşmayı hedefleyen Eruç, Pasifik Okyanusu geçişini tamamlamasının ardından Avustralya kıtasının en yüksek noktası Kosciuzko Dağı'na tırmanacak.

2009 yılı Nisan ayında Avustralya'nın batısındaki Geraldton Limanı'ndan Hint Okyanusu'na açılacak olan Eruç, Hindistan kıyılarına varmasının ardından Nepal'e doğru bisiklet yolculuğu gerçekleştirecek. Aynı yıl içinde Everest'e tırmanmayı da planlayan Eruç, 2010'da Pakistan, İran, Azerbaycan üzerinden Gürcistan-Rus sınırındaki Avrupa'nın en yüksek noktası olan Elbrus Dağı'na tırmanacak. Eruç, daha sonra Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır, Sudan, Kenya üzerinden Tanzanya'daki Afrika'nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro'ya giderek tırmanış gerçekleştirecek.

2011'de Tanzanya'dan Namibya'ya kadar bisikletle gittikten sonra Brezilya'ya doğru güney Atlas Okyanusu'na geçmeyi planlayan Eruç, Güney Amerika'nın en yüksek noktası Arjantin'deki Aconcagua Dağı'na da tırmanacak.
Eruç, 2012 yılı başında yaşadığı Seattle'a dönmeyi planlıyor.

Eklenme tarihi: 09.08.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERRGANİ Denizcil..
 YÜKSEL Denizcilik
 ICM Havacılık A.Ş
 HAKER Turizm Otel..
 ABC SHIPSTORE D..
 INTERGLOBAL Deniz..
 SAFİR Gemi Tasima..
 TAM Denizcilik
 NİSA Denizcilik
 YILTUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim