Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi turları satan firma kayıplara karıştı
Turizm alanında gemi turlarıyla faaliyet gösteren Apextour’un kuruluşlarından Buyerturizm geride mağdur tatilcileri bırakarak kayıplara karıştı. Tatilciler şokta.

Yaz tatilini cruise (gemi turları) turu yaparak değerlendirmek isteyenler büyük bir şok ile karşılaştı. Uzun yıllardır turizm alanında faaliyet gösteren Apextour’un kuruluşlarından Buyerturizm’den cruise turu satın alanlar tatil günü yaklaşınca şirket ile iletişime geçmek istedi. Ancak ismi geçen her iki firmanın da yöneticilerine ulaşamadı. Şanslarını müşteri hizmetlerinin sağlandığı numaralardan deneyen tatilcilerin telefonlarına da cevap veren olmadı. İddiaya göre ödeme zorluğu çeken şirket kepenk indirdi. Tur satın alanlar da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne şikâyette bulundu. Bayram tatili için de tur şirketinden tatil satın alanların yasal yollara başvurabileceği ifade edildi.

ÖDEMELER ZORLUYORDU

Apextour’un kuruluşu Buyerturizmden satılan turlar karşılığında ödenen paraların iade edilmediği için şirket hakkında hem aracı acentelerden hem de tatilcilerden şikâyet aldıklarını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün, kendilerinin de herhangi bir şirket yetkilisine ulaşamadıklarını söyledi. Apextour’un uzun yıllardır hizmet veren bir firma olduğuna vurgu yapan Gürcün, “İflas eden firma Apextour değil. Apextour’un ortak olduğu Buyerturizm adlı bir firma. Buyerturizm’den kimseye ulaşılamıyor. Ancak Apextour’dan da kimseye de ulaşamıyoruz. Bize gelen bilgilere göre firma ödeme güçlüğü yaşıyordu. Ödemeleri yapamayınca bu duruma
düştü” ifadelerini kullandı.

SİGORTAYA DİKKAT

Tatilcilerin ödedikleri parayı geri alabilmesini sağlayan olanaklar olduğunu dile getiren Çetin Gürcün, tatil satın alırken zorunlu seyahat sigortası poliçesi sertifikasının alınması gerektiğini söyledi. Yasa gereği tur firmalarının zorunlu seyahat sigortası yaptırması gerektiğine dikkat çeken Gürcün, “Ancak bazı kötü niyetli firmalar sigorta yaptırmıyor. Eğer bu firma tarafından seyahat sigortası yapılmış ise mağdur olan tatilciler sigorta şirketlerine başvurarak paralarını geri alabilir” dedi. Gürcün, ödemenin kredi kartı ile yapılması halinde tüketicinin bankaya başvurarak parasını geri alabileceğini de söyledi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 18.07.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UZAKLAR Denizcili..
 SERPEN Shipping
 BABAYLON Hotel
 IBC Güler Dış Tic..
 BEY Denizcilik
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 ANKA Denizcilik
 MARTRANS
 CENGİZ Denizcilik
 LİKİTGAZ gemicili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim