Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Midilli gemi seferleri başlıyor
30 yıldır Ayvalık - Midilli arasında gemi işletmeciliği yapan Jale Tur’un eski sahiplerinden Eşref Jale ile oğlu Ali Jale’nin bu yıl kurdukları Jalem Tur, yeni satın aldıkları Jale Ekspress / Nazlı Jale katamaran ile İzmir - Midilli seferleri de başlatıyor. 250 yolcu kapasiteli gemi ile hafta iki sefer yapılacak.

İZMİR - MİDİLLİ HATTININ ZAMANI GELMİŞTİ

İzmir - Midilli hattının genel acenteliğini üstlenen Ege Birlik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdurak bu ay başında Ayvalık - Midilli seferlerine başlayan Nazlı Jale adlı katamaranın alımında maddi ve lojistik destek verdiklerini belirterek, “7 yıldır Çeşme - Sakız Adası arasında feribot işletmeciliği yapıyoruz. İzmir - Midilli hattının açılmasının da zamanı gelmişti. Hatta gerekli izinler gecikmeseydi şu anda seferler başlamış olacaktı. Araya Ramazan Bayramı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi girince ilk seferi 15 Ağustos’ta gerçekleştireceğiz. Bu tarihten itibaren katamaran her Cuma günü saat 09:00’da Midilli’den hareket edecek ve İzmir’e Yunanlı turist getirecek. Gemi aynı günün akşamı saat 19:00’da İzmir’den Türk yolcusunu da alıp Midilli’ye dönecek. Her Pazar günü ise Midilli’den saat 12:00’de kalkan gemi, saat 15:00’te İzmir’den adaya geri hareket edecek. Böylelikle isteyen Türkler Cuma’dan Midilli’ye gidip 2 gece - 2 gün kalabilecekleri gibi, Pazar günü adaya gidenler 5 gece - 5 gün kalıp Cuma günü dönebilecekler. Ayrıca isteyen yolcumuz bizden aldığı biletle hafta arası Ayvalık’a da geçebilir. Yani adada illa 5 gün kalma gibi bir zorunluluk yok” diye konuştu.



BİLET FİYATI 55 EURO

Bilet fiyatını 55 Euro olarak belirlediklerini, seferlere aslında 8 Ağustos tarihinde başlayacaklarını ama 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ilk seferi bir hafta ertelediklerini vurglayan Metin Akdurak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü 8 Ağustos Cuma günü adaya gidecek yolcu 10 Ağustos Pazar günü saat 14:00-14:30 arası İzmir’de dönebilecekti. Seçim bölgesine gidip oy kullanması riske gireceğinden, ayrıca vatandaşlık görevini ihmal etmesini arzu etmediğimizden seferleri bir hafta erteledik.”

GÜNÜBİRLİK GELEN DOLU DOLU 7 SAATİNİ İZMİR’DE GEÇİRECEK

Bugüne kadar İzmir’e Midilli’den günübirlik Yunanlı turistin gelemediğinin ve bu hattın açılmasıyla yeni bir sinerjinin ortaya çıkacağının altını çizen Akdurak, “Cuma günü İzmir’e günübirlik gelenler dolu dolu 7 saat boyunca alışveriş ve İzmir’i gezme imkanı bulacak. Ayvalık’ta bulamadıklarını alabilecekler. İzmir’de 2 gece kalmak isteyen Yunanlı turist ise Pazar günü adaya dönebilecek. Bu da iki destinasyon arasında yeni bir sinerji demek. Çünkü 2 - 2,5 saat süren bir yolculuk sayesinde sadece Yunanlı turist değil, aynı zamanda Midilli’ye tatile gelen Avrupalı ve diğer turistler de günübirlik İzmir’i görme şansına sahip olabilecek. Diğer taraftan İzmir’e gelen turistler de aynı şekilde 2 gün veya 5 gün Midilli’de tatil yapabilecekler. Bu hattın çok tutacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıl için yeni bir katamaran almayı da düşünüyoruz” dedi.



Kaynak: Egeninsesi
Eklenme tarihi: 30.07.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KANLAR Denizcilik
 REKA Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 PAPATYA Yat
 URANUS Denizcilik
 YAMAN Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 VATAN PLASTİK San..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 EVMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim