Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karadeniz holding'in gemilerinden biri serbest bırakıldı
2 yıldan fazla bir süredir Pakistan'ın alıkoyduğu, Karadeniz Holding'e ait Kaya Bey adlı yüzer santral serbest kaldı. Biri santral olmak üzere 3 gemi ise halen rehin durumda.



Pakistan’ın 25 aydan bu yana alıkoyduğu Karadeniz Holding’e ait Kaya Bey adlı yüzer santral Uluslararası Tahkim Kararı ile serbest kaldı. Karadeniz Holding iştiraklerinden Karkey’in Nisan 2012 tarihinden bu yana Pakistan tarafından tutulan dört yüzer santrali için yaptığı tahkim başvurusu olumlu sonuçlandı. Rehin tutulan 4 gemiden en büyüğü olan 216 MW kapasiteli Karadeniz Powership Kaya Bey tamamen serbest kaldı. Daha önce alınan bir ara kararla, geminin tamir ve bakım için Dubai’ye gitmesine izin verilmişti. Tahkim heyeti bu kez geminin tamamen serbest bırakılmasına hükmetti.

Karadeniz Holding Bölge Direktörü Yasin Suudi, “Tamamen Türk sermayesi ve mühendisliği ile inşa ettiğimiz gemilerimiz Pakistan'da üretime başladılar. Ancak Pakistan tarafı sözleşmedeki yükümlülüklerini gerçekleştirmedi. Enerji gemilerine ödeme yapmadıkları gibi yakıt da sağlamadı. Tüm iyi niyetimizle 11 ay kendi öz kaynaklarımızla projeyi sürdürmeye çalıştık ancak ödemeler yine de yapılmayınca Mart 2012’de sözleşmeyi fesh etmek durumunda kaldık” dedi.

Dava süreci devam ediyor
Bu arada Pakistan Federal Yüksek Mahkemesi’nin tüm enerji kiralama projelerini iptal ederek gemileri alıkoyduğunu kaydeden Suudi, “Sorunu dostane yollarla çözmek için çok çaba sarf ettik. Ancak 2 yılı aşkın bir süredir ikisi powership (yüzer santral) olmak üzere 4 gemimiz Pakistan'da alıkoyuldu. Kaya Bey serbest bırakıldı ancak biri powership olmak üzere toplam 3 gemimiz halen Pakistan’da. Dava süreci devam ediyor. Yeni Pakistan hükümetinin konuya objektif ve barışçıl yaklaşımının devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Kaya Bey Pakistan’dan ayrılmış olsa da Karkey’e ait diğer üç gemi Nisan 2012 tarihinden bu yana Pakistan’da tutulduğu için başka ülkelerde üretim yapamıyor. Bu durum Karkey’i yüksek miktarda maddi kayba uğratıyor. Karkey’in ağır yakıt ve doğalgazdan elektrik üretimi sağlayabilen diğer gemileri, savaş sonrası elektrik kesintisi problemi yaşayan Irak’ın Basra kentinde ve Lübnan’da hala hizmet veriyor.



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 06.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YÜKSEL Denizcilik
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ACT Deniz Taşımac..
 MAKSİMUM Denizcil..
 GRAND OCEAN
 ST Shipping Surve..
 FEYZ Denizcilik L..
 MSAM Denizcilik
 LORİ Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim