Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Yenikapı meydanı cruise limanı olsun
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Galataport’un inşaat süresinin 3-4 yıl süreceğini belirterek, “İstanbul’da cruise (lüks yolcu gemisi) için limana ihtiyaç olacak. Yenikapı’da yılda 3-4 kere miting düzenleniyor, meydan 350 gün liman olarak kullanılsın” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, lüks yolcu gemilerinin (kruvaziyer) yanaşması için yapılacak Galataport projesi inşa edilirken İstanbul’da limana ihtiyaç olacağını belirterek, “Yenikapı miting meydanı kruvaziyer limanı olarak düzenlensin. Meydan yılda 3-4 gün kullanılıyor. Kalan 350 gün kruvaziyer gemiler kullansın” dedi.
İstanbul’un limana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ulusoy, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızdan, İstanbul’u iyi bilen birisi olarak, Yenikapı’daki miting meydanının kruvaziyer gemilerin yanaşacağı bir limana dönüştürülmesini talep ediyoruz. Galataport yapılana kadar 3-4 yıl geçecek. Bu süre içinde kruvaziyer gemiler Salıpazarı’na yanaşamayacak. Ancak iki gemi yanaşabilecek, diğer gemiler ne olacak?”
Yenikapı miting meydanında su derinliğinin yeterli olduğunu kaydeden Ulusoy, şöyle konuştu:
“Ahşap iskelelerle limanı yapabiliriz. Bunun modeli İsveç’te, Danimarka’da var. Burası daha kolay ve hızlı inşa edilir. Aynı anda 4-5 gemi yanaşabilir. Koruma açısından silüete bir etkisi olmaz, orada bina yok. Bize sadece bir hangar, bir de iskele lazım. Burası geçici olarak da kullanılabilir, kalıcı da olabilir.”

42 milyon turist

2014’te turizmde yüzde 5-6 büyüme hedefinin yakalanacağını ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu
“Yaz sezonu çok iyi geçti. Doluluklar yüzde 90’ın üstündeydi. Yurtdışından gelen misafirlerimizin sayısı bu yıl 42 milyonu geçecek. Müzelerdeki ziyaretçi sayısı artışı yüzde 42. Kongre turizminde gerek İstanbul, gerekse Kuşadası 2015’te de dolu. İstanbul 2023 yılında 25 milyon turist ağırlayacak. Kültür, kruvaziyer, kongre, alışveriş her şey var İstanbul’da.”

‘Türkiye vize koyacak’

2000 yılında 569 bin Türk vatandaşının seyahat ettiğini, 2013’te bu sayının 13 milyona, 2014’te 15 milyona ulaştığını vurgulayan Ulusoy, şunları söyledi:
“2014’te 8 milyon Türk yurtdışına seyahat etti. Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Bize vize koyanlara, gün gelecek biz vize koyacağız. Bir turizm ülkesi olan Türkiye kendi dinamiklerini çok iyi kullandı. 2015 yılına umutla bakıyoruz, gelecek yıl için rezervasyonlar gayet başarılı gidiyor.

‘Turizm ülkenin huzur kaynağıdır’

Turizm sektörünün Türkiye’nin huzur kaynağı olduğunu ifade eden Başaran Ulusoy, şunları söyledi:
“TÜRSAB’a hiçbir zaman sporu, siyaseti, dinsel konuları, etnik düşünceleri, bölgeciliği, bölücülüğü sokmadım ve müsaade de etmedim. Hep kucaklayıcı bir anlaşıyla hareket ettik. Zaman zaman beni kongrede yenemeyenler, beni siyasetçilerle karşı karşıya bırakmaya çalışmışlardır. Bunlara kimsenin itibar etmediğini biliyorum. Ben TÜRSAB’da 5 cumhurbaşkanı, 8 başbakan, 35 tane de Kültür ve Turizm Bakanı’ya çalıştım. Bizim siyasetle işimiz yok. Ben devletle kavga etmem. Devletle kavga edenlerin de yanında olmam. Zaman zaman bizi hükümete karşı gibi gösterenler var. Bunlar avuçlarını yalarlar. Biz huzur ortamı olan bir teşkilatız. Biz bütün Türkiye’yi sosyo ekonomik olarak birbirine bağlamaya çalışıyoruz. Ülkenin huzur ihtiyacını turizm sektörü sağlar. Burası barış sektörüdür.”

‘Erken rezervasyon iç turizmi patlattı’

Türk turistlerin erken rezervasyona alıştığını kaydeden Ulusoy, “Erken rezervasyon iç turizmi patlatma noktasına getirdi. Erken rezervasyon oranı yüzde 45’e çıktı. Yeni dönem kasımda başlayacak” dedi.

‘İnternete dikkat edin!’

Kaçak acenta faaliyetlerini önleyen zorunlu sigortayı devreye soktuklarını vurgulayan Ulusoy, “Vatandaşlarımız sigorta poliçelerini mutlaka alsınlar. Yanlış yapanın belgesini anında iptal ediyoruz. Vatandaş canının yanmasını istemiyorsa internete itibar etmesin, ucuz fiyat buldum diye gidip para yatırmasın, maalesef dolandırılıyorlar. Bunu önlemek için denetim ordusu kurduk” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 18.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOLDEN A.Ş.
 DMY Denizcilik A...
 ABC SHIPSTORE D..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 AR-GAZ
 AQUANAUT Diving
 DOĞRU Denizcilik
 FAAL Denizcilik
 MIRAY Internation..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim