Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Türk korveti rum sondaj gemisinin peşinden ayrılmıyor
Kıbrıs Rum yönetiminin tek yanlı parsellediği Doğu Akdeniz’de 3 bölge kiralayan İtalyan petrol şirketi ENI, Ada’nın güneyinde petrol ve doğalgaz sondajına başlıyor. Türk donanmasına bağlı TCG Bafra korveti ENI’nın sondaj platform gemisini adım adım takip ediyor.

Güney Koreli petrol şirketi KOGAS ile ortaklık yapan İtalyan ENI, Kıbrıs adasının güneyini 13 parçaya bölen Rumlar’dan kiraladığı 2, 3 ve 9 numaralı parsellerde arama yapacak. ENI’ye ait Honduras bandıralı SAIPEM 10000 isimli sondaj gemisi, Kıbrıs adasının yaklaşık 100 kilometre güneyinde Amerikan Noble Energy’nin doğalgaz bulduğu Afrodit adı verilen 12 numaralı parsele bitişik 9 numaralı parsele ulaştı. Rumlar ENI’nin sondaj yapacağı 9 numaralı parsele Onasagoras adı verdi.



İKİ DENEME SONDAJI

Bölgeye demir atan sondaj gemisi, teknik hazırlıklarını tamamlamasının ardından yaklaşık 2 bin metre derinlikteki deniz tabanına ulaşmak üzere matkabını çalıştıracak. Gemi 2 ay içinde 2 deneme sondajı yapacak ve deniz tabanına ulaştıktan sonra deldiği topraktan elde edeceği verileri inceleyecek. Sondaj gemisinin 3 ay içinde bölgede doğalgaz bulunup bulunmadığı yönünde ilk bilgilere sahip olması bekleniyor.



TÜRK DONANMASI BEKLEMEDE

Kıbrıs Rum medyasından Politis ve Fileleftheros gazeteleri, bölgede devriye geçen Türk donanmasına ait TCG Bafra korvetinin sondaj platform gemisini adım adım takip ettiğini ve 7 deniz mili mesafede sondaj faaliyetlerini izlediğini yazdı. Rum medyasına göre, Türk korveti, taciz edici herhangi bir faaliyette bulunmadı. Kıbrıslı Rumlar doğu Akdeniz’e kıyıdaş ülkeler Mısır ve İsrail ile münhasır ekonomik bölge sınırları belirledikten sonra parselledikleri bölgeyi ihalelerle petrol şirketlerine kiralıyor. Amerikan Noble Enerji şirketi iki yıl önce bölgede doğalgaza ulaşmıştı. Türkiye ve KKTC’nin itirazlarına rağmen, Fransız Total ve İtalyan ENI, Rumlardan parsel kiralayan şirketler arasında yer aldı.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 24.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASWAN Shipping
 ALPAGUL Denizcili..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 TRANSPASİFİK deni..
 MOBYDİCK Yat
 LİDER Gemi işletm..
 FEYZ Denizcilik L..
 DMY Denizcilik A...
 ONURSAN
 GM Denizcilik Kur..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim