Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Bermuda Şeytan Üçgeni'nin 5 Sırrı
Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırılan ve Bermuda, Miami, San Juan arasında kalan bölgede bugüne kadar yaşanan uçak ve gemi kazaları sebebiyle hep araştırılan bir nokta olmuştur. Bu üçgende yaşanan kazaları açıklamak isteyen bir çok insan, doğaüstü, mistik güçler ve değişik efsanelerden bahsetmiştir. İşte size bu gizemli bölgenin 5 sırrı!



Onlarca gemi ve uçağın okyanusun ortasında birden yok olması ve bir daha iz bulunamaması bu efsaneleri destekler niteliktedir. Ama işin aslı nedir? Tonlarca ağırlığındaki gemi ve uçaklar nasıl birden yok olabilmektedir? Aslında insanlığın cahil zamanlarında bu gibi şeylere doğaüstü güçler sebebiyle damgası vurmak basitti. Ama günümüzde gelinen teknolojik nokta ve bilimin gelişmesi bu gibi basit yakıştırmaları kabullenmiyor. Bermuda'da olan şey ne olabilir? Aslında bunun sadece tek bir açıklaması yok, birden fazla açıklamayla bu konuya açıklık getirilebilir.

1. Gulf Stream Akıntıları



Bu akıntılar Atlantiğin batısında Bermuda şeytan üçgeni denilen yerde sürekli var olan akıntılardır ve çok kuvvetlidirler. Bu kuvveti açıklamak için şu örneği verebiliriz; Batmak üzere olan bir gemi acil yardım çağrısı (SOS) yaptığı anda Gulf Stream akıntılarının boy gösterdiği alanda yer alıyorsa en hızlı şekilde 10 dakikada bile yardım gelmiş olsa, gemi batmak üzere olduğu yerden 1,5 km uzaklaşmış olacak. Bu da geminin çağrısına en hızlı yetişen geminin bile batmak üzere olan gemiyi yerinde bulamayacağı anlamına geliyor. Eski tarihler düşünülürse sırf bu sebepten bile bir gemi rahatça batmış olabilir.

2. Pusula Şaşırması



Dünyanın manyetik kuzeyiyle coğrafi kuzeyi aynı değildir, dolayısıyla pusula dünyanın bazı bölgelerinde farklı bir şekilde gösterebilir ve bu da eski tarihlerde pusula kullanan gemilerin yönünü şaşırmasına sebep olabilir. Bu yüzden Amerika'ya doğru yol alan bir gemi okyanusun ortasında pusula yüzünden daireler çizerken yakıtını bitirebilir, bu da dalgalarla dünyanın farklı köşelerine sürüklenmesine yol açabilir.

3. Coğrafya



Dünyanın bu bölgesinde okyanus üzerinde irili ufaklı binlerce ada bulunmaktadır. Ve bu adaların çevresi, görünüş itibariyle birbirlerine çok benzemektedir. Şimdiki gibi teknolojik cihazlar olmadığı için o dönemde pusulalar ve kaptanların tecrübeleri sayesinde yolculuklar yapılırdı. Bu bölgede çok fazla benzer ada bulunduğu için de yön tayini yapamayan bir çok kaptan olabileceği tahmin ediliyor.

4. Hava Koşulları



Şimdiye kadar dünyanın en büyük kasırgalarının yaşandığı bölge aynı zamanda Bermuda Şeytan Üçgeni olarak ifade edilen bölgedir. Gulf Stream akıntılarının da uzantısı olduğu bu coğrafi bölgede belli aralıklarla devasa kasırgalar, fırtınalar çıkmaktadır. Bu kasırgalarda herhangi bir geminin haricinde herhangi bir uçak da çok kolay bir şekilde okyanusun dibini boylayabilir.

5. Metan Gazı



Bu üçgen bölgede bulunan yer altı kaynaklarından sızan Metan Gazı, üzerinde bulunan havanın ve suyun yoğunluğunu değiştirerek kaldırma kuvvetlerini sıfırlamaktadır. Bu sebeple yükselen metan gazının üzerinde bulunan nesneler ana karaya doğru çekilerek okyanusun en dibine yerleşirler. Bu da diğer sebeplerle birlikte ele alındığında Bermuda Şeytan Üçgeni'ne bilimsel açıklama getiren etmenlerden en büyüğüdür.





Kaynak: Radikal + Dunyayikesfet.net
Eklenme tarihi: 26.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLCEM Denizcilik..
 PLUTO Dalış Merk.
 İSKOMARİNE Denizc..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 DENSAN Denizcilik
 KARAN Gemi İşl. İ..
 AYGÜN Denizcilik ..
 KLAS Gemi acental..
 BERK Turizm Yatçı..
 EFEMAY Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim