Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Kuvvetleri tarihinde bir ilk gerçekleşti
Türk savaş gemileri Preveze Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk kez gemi personeli aileleri, şehit yakınları ve gaziler ile halkla birlikte denize açılarak eğitim seyri gerçekleştirdi. Bu seyre Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de eşiyle birlikte katıldı.

Gölcük Deniz Üssü'nde Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü nedeniyle silah sergisi, gemici oyunları, bando gösterisi düzenleyen Donanma Komutanlığı bugün de değişik bir etkinliğe imza attı. Daha önce sadece başta 30 Ağustos Zafer Bayramı olmak üzere bazı milli bayramlarda gemileri sivillerin ziyaretine açan Donanma Komutanlığı bugün de sivilleri ilk kez iki savaş gemisiyle eğitim seyrine çıkardı.



İzmit Körfezi'nde başlayıp Marmara Denizi'nde devam etmesi planan ancak, hava muhalefeti nedeniyle sadece İzmit Körfezi ile sınırlı tutulan bu eğitim seyrine Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, eşi İnci Kösele de katıldı. Seyre TCG Salih Reis ve TCG Gökova fırkateyleri personelinin eş ve çocukları, şehit yakınları, gaziler, bazı yelken kulubü başkan ve yöneticileri, Gölcük esnaf temsilcileri, mahalle muhtarları ile birlikte yaklaşık 200 sivil katıldı.

Gölcük'ten saat 10.00 da hareket eden gemilerde önce birifing verildi. Ardından İzmit Körfezi Karamürsel açıklarında posta çantası alma ve verme eğitimi yapıldı. Hareket halindeki Deniz Kurmay Albay Levent Bingöl komutasındaki 'TCG Salih Reis& ve Deniz Kurmay Kıdemli Binbaşı Resul Öztürk komutasındaki 'TCG Gökova' firkateyleri arasında posta çantası alış verişi yapıldı. Bu çalışmayı sivillerle birlikte Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de izledi. İlk kez bir savaş gemisiyle denize açılan siviller bu çalışmayı ilgiyle izlerken bir çoğu gurur dolu sözler sarfederek denizcilerimize övgüler yağdırdı. İki gemide daha sonra yangın söndürme eğitimleri ile bir savaş gemisinde yapılması gereken diğer çalışmalar gerçekleştirildi. İlerleyen saatlerde de helikopter iniş ve kalkışları eğitimleri yapıldı. Egitim çalışmaları akşam saatlerine kadar devam etti.




Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 29.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOCA Denizcilik v..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 HORİZON LTD.
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 UZMAR
 DENAK Depoculuk v..
 TUNA Denizcilik
 KOÇ Topluluğu
 A1 Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim