Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Costa İstanbul‘u ana liman ilan etti
Dünyanını en büyük ve en eski cruise seyahat şirketlerinden yılda 2 milyon turist taşıyan İtalyan Costa şirketi, İstanbul'u ana liman ilan etti. Şirket İsrail’in Hayfa kentinden düzenlediği turları durdurdu, firmaya ait 4 cruise gemisi, Hayfa yerine turlarına İstanbul’dan başlayacak. Costa şirketinin Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş, "Bugüne kadar cruise şirketleri Türk limanlarını sadece durak olarak kullanıyordu. İlk defa cruise seyahati Türkiye’den başlamış olacak, binlerce zengin cruise yolcularının İstanbul’da buluşması, Türk Turizmine inanılmaz bir katkı sağlayacak. Gemilerin İstanbul’da 1 gece 2 gün kalacak olması yolcuların İstanbul’da geçireceği zaman ve döviz anlamına geliyor" dedi.

YILDA 2 MİLYON KİŞİ TAŞIYOR

Her biri 500 milyon ila 750 milyon euro arasında değişen 14 lüks cruise gemisiyle hizmet veren Costa, yılda 2 milyona yakın turisti taşıyor. Şirket İsrail’in Hayfa kentine düzenlediği turları durdurdu, Hayfa yerine İstanbul alındı. Şirket İsrail’in Hayfa kentinden düzenlediği turları durdurdu, firmaya ait 4 cruise gemisi, Hayfa yerine turlarına İstanbul’dan başlayacak.

FAZLADAN BİR GÜN KALACAKLAR

Costa firmasının 14 cruise gemisinden biri olan "Costa Classica” adlı dev yolcu gemisinin de önümüzdeki temmuz ayından itibaren İstanbul’a geleceği ve seferlerine İstanbul’dan başlayacağı belirtildi. Böylece dünyanın zengin cruise turistleri, İstanbul’a gelerek seferlere İstanbul’dan katılacak.

Beyoğlu kadar!

İsrail'in Hayfa limanına gidecekken yapılan rota değişikliği ile İstanbul’a gelen 290 metre uzunluğunda Costa Pacifica gemisi basına tanıtıldı. 3 bin 780 yolcu kapasiteli gemide 1100 personelin hizmet verdiği gemi adeta küçük bir ada nüfusuna sahip.

MUTFAKTA BİLE 182 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Ultra lüks gemide 17 kat bulunurken, üst bölmede açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra dev jakuziler yer alıyor. 182 kişinin çalıştığı dev mutfakta içinde insan girebilen dev fırınlarda yolculara 24 saat aralıksız yiyecek ve içecek hazırlanarak servis ediliyor.



Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 29.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORGANİKSAN Ltd.
 LARA Denizcilik T..
 ECA Ship Trade Co..
 MP Uluslararası G..
 NOVA Shipping
 DEDEMAN Holding A..
 KALKAVAN Group
 DALYA-H Shipping
 İMAMOĞLU Denizcil..
 BURTRANS Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim