Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İki liman daha özelleştirilecek
Yeni dönemdeki özelleştirmeler kapsamında, Bandırma ve Samsun Limanları da özelleştirilecek. Söz konusu iki limanın birlikte ihaleye çıkarılması planlanıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bandırma ve Samsun Limanları özelleştirmesi üzerinde teknik çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa sürede ihaleye çıkmayı planlayan yetkililer, iki limanın birlikte ihaleye çıkarılmasının öngörüldüğünü söylediler.

Yetkililer, limanların aynı coğrafi bölgede bulunmaması ve birbirinin alternatifi olmaması nedeniyle, birlikte ihaleye çıkarılmasının yatırımcıları olumsuz etkilemeyeceğini ifade ettiler.

BANDIRMA LİMANI

Öte yandan Bandırma Limanı, Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alıyor ve bölgenin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından birini oluşturuyor.
Modern altyapıya sahip olan liman, 1000 ve 500 metre uzunluğunda iki mendireğe sahip ve iki mendirek arası açıklık 225 metre. Liman, demiryolu ve karayolu şebekesi ile bağlantılı bulunuyor.

Bir kılavuz botu, 3 römorkör ve 1 palamur botunun mevcut olduğu limanın elleçleme ekipmanları arasında, 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tornluk bir adet de boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 15 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinç, 5 standart ve 14 kısa mastlı forklift, 3 paletli vinç ve 3 loder yer alıyor.

Dökme yük trafiğine hizmet verilen limanda, rıhtımdaki yükleme-boşaltma hizmetleri rıhtım vinçleri ile gerçekleştiriliyor. TMO'ya ait 34 bin ton kapasiteli bir hububat silosuna sahip olan limanın rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi de mevcut.

SAMSUN LİMANI

Bir klavuz botu, 3 romörkör, 2 palamar botu ve bir hizmet botu mevcut olan Samsun Limanınında da, elleçleme ekipmanları arasında 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk 2 adet boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 19 adet rıhtım vinci, 10 tonluk 2 adet saha vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinci, 5 adet standart ve 7 adet kısa mastlı forklift ve 2 adet 1.6 tonluk mini loder yer alıyor.

Limanda konteynerize yük için boş alan mevcut bulunuyor ve 35 tonluk genel amaçlı bir vinçle yükleme ve boşaltma yapılıyor.

Limanda TMO'ya ait 30 bin ton kapasiteli bir hububat silosu bulunuyor ve limana bitişik 71 bin metre kare alanı kaplayan Serbest Ticaret Bölgesi 1998 yıl sonu itibariyle hizmet veriyor.

Feribot liman, Kuzey Avrupa, BDT ve Orta doğu ülkeleri arasında demir-kara-denizyolu kombine taşımacılığa hizmet veren feribot köprü sistemine de sahip.

TCDD'YE AİT DİĞER LİMAN ÖZELLEŞTİRMELERİ

Daha önce özelleştirmesi yapılan limanlara bakıldığında da, Mersin Limanının 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla açılan ihaleyi, 755 milyon dolar bedelle PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu (OGG) kazanmış ve Limanın devir sözleşmesi 12 Mayıs 2007 tarihinde imzalanmıştı.

İzmir Limanının 49 yıl süre ile işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için 3 Mayıs 2007 tarihinde çıkılan ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 275 milyon dolar ile Global-Hotchison-EİB OGG vermişti. İzmir Limanı özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay'dan görüş bekleniyor.

Derince Limanının 12 Eylül 2007 tarihinde 36 yıl süre ile işletme hakkının devri ihalesinde de en yüksek teklifi, 195 milyon 250 bin dolar ile Türkerler Ortak Girişim Grubunun vermişti.

9 Eylül 2005 tarihinde 36 yıllığına işletme hakkı devri yöntemiyle İskenderun Limanının özelleştirilmesine ilişkin çıkılan ihalede ise en yüksek teklifi, 80 milyon dolar ile PSA-Akfen OGG vermiş, ancak ihale daha sonra iptal edilmişti.

Eklenme tarihi: 28.09.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALCOR Shipping
 GEMAK Şirketler G..
 OMSAN Lojistik A...
 AKAR Deniz
 SKY MARIN Yacht A..
 GENTA
 YÜKSEL Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
 ERTUR Yatçılık
 DOLFİN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim