Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tarım Bakanlığı denize iniyor
Avrupa’da 4’üncü, dünyada 11’inci sırada bulunan Arama-1 Araştırma ve Kontrol Gemisi, denizlerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini incelemenin yanı sıra deniz canılılarının kontrol ve takibini de yapacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk karasuları ve uluslararası sularda araştırma ve inceleme yapmak amacıyla yaptırdığı, seyir ve donanım özellikleri bakımından Avrupa’da 4’üncü, dünyada 11’inci sırada bulunan ‘Arama-1 Araştırma ve Kontrol Gemisi’ hizmete girdi. Gemi, denizlerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini incelemenin yanı sıra orkinos gibi uluslararası düzenlemeye tabi balıklar için kontrol ve takip hizmetleri de verecek.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından hizmete sokulan Arama-1, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nün araştırmaları için çevrenin durumu ve kaynakların değerlendirilmesi hakkında bilimsel veri sağlayacak. Gemi ayrıca teknoloji geliştirecek şekilde denizler ve iç sularda araştırma ve su ürünleri üretimi yapacak. Yapımına geçen yıl başlanan ve yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olan Arama-1, uluslararası sularda da faaliyet gösterebilecek donanım ve teknolojiye sahip nitelikleriyle balıkçılık sektörünün gelişmesi ve yönetilmesine katkı sağlayacak.

Avrupa’da 4’üncü sırada

Modern teknik cihazlarla donatılan ve seyir ve donanım özellikleri bakımından Avrupa’da 4’üncü, dünyada 11’inci sırada bulunan 32 metre boyunda 8 metre genişliğinde Arama-1 Araştırma ve Kontrol Gemisi knot hıza ulaşabiliyor. Gemi, denizlerdeki stok araştırmalarının yanında, denizlerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi amacıyla oşinografik araştırmalar ile orkinos gibi uluslararası düzenlemeye tabi balıklar için avcılık kontrol ve takip hizmeti de verecek.

Her tür derinlikte hassas ölçüm

Arama-1, günümüzün bilimsel araştırma ihtiyaçları ve imkanları gözetilerek en gelişmiş teknolojik cihazlarla donatıldı. Bu cihazların başında, deniz dibinin şekilsel ve yapısal özellikleriyle birlikte hassas bir derinlik bilgisi veren echosounder geliyor. Akustik yöntemle (gönderilen ses dalgasının bir cisme çarpıp geri dönmesi esasına dayanan) çalışan sistem sayesinde gemi seyir yapabildiği en sığ sulardan (yaklaşık 5 m) 1000 metreye kadar olan derinliklere kadar her türlü derinlikte hassas ölçümler yapabiliyor. Sistemle ayrıca balıkçılık açısından büyük önem arz eden hamsi, sardalya, istavrit ve diğer birlikte gezen balıkların sürü büyüklükleri belirlenecek. Bu sayede balıkçılık kaynaklarının stok büyüklükleri konusunda gerçeğe yakın tahmin yapılabilecek.



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 09.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 TURGUT REİS Deniz..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 ASLI Deniz Taş. V..
 SERPEN Shipping
 NAVİGA Yatçılık
 GÜLNAK Denizcilik
 KAYIKHANE
 KDE Marine
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim