Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Rumlar KKTC-Suriye seferlerinden rahatsız
KKTC ile Suriye arasındaki gemi seferlerinin, Ramazan Bayramı’nda düzenlenecek özel seferlerle başlayacak olması Kıbrıs Rum yönetimini endişelendiriyor.

Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’e bir mektup göndererek, Gazimağusa ve Lazkiye limanları arasındaki seferler hakkında açıklama talebinde bulundu.

Söz konusu gemi seferlerinin yasadışı olduğunu öne süren Markulli, ilgili mektubu dün, güney Lefkoşa’daki Suriye Maslahatgüzarı Nader’e verdi.

Markulli, Muallim’e, Suriye hükümetinin, Gazimağusa limanı ile Lazkiye arasındaki seferlerin iptal edilmesine karar verip vermediğini sorarak, yanıt talep etti.

Seferlerle ilgili Rum yönetiminin endişelerini dile getiren Markulli, Suriye Dışişleri Bakanı’na, Suriye’ye gelecek ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki işbirliğini daha fazla geliştirmeyi arzuladığını belirtti.

Rum Bakan, mektubunda, “Enerjimizi ve zamanımızı bu tür eylemlerin yarattığı sorunları görüşerek harcamak yerine iki ülkeyi birleştirecek tüm bu konuları görüşmeyi ümit ediyorum” ifadesine yer verdi.

GEMİ SEFERLERİNİN AYRINTILARI

Ramazan Bayramı dolayısıyla arife günü ve bayramın 3. günü Lazkiye’ye özel sefer düzenleyecek. Gazimağusa-Lazkiye arasında Perşembe ve Cumartesi günleri yapılacak tarifeli seferler ise 18 Ekim’de başlayacak.

Bayrama özel seferlerde deniz otobüsü saat 09.00’da Gazimağusa Limanı’ndan ayrılacak, aynı gün saat 16.00’da Lazkiye’den hareket edecek. Gazimağusa-Lazkiye arasındaki seferler 3 saat 10 dakika sürecek.

18 Ekim’de başlayacak tarifeli seferler ise Perşembe ve Cumartesi günleri yapılacak. Perşembe günü saat 09.00’da Gazimağusa’dan ayrılacak deniz otobüsü, aynı gün saat 16.00’da KKTC’ye dönmek üzere Suriye’den hareket edecek.

Cumartesi gerçekleşecek seferlerde ise dönüş Pazar günü yapılacak.

297 yolcu kapasiteli katamaran tipi deniz otobüsleriyle gerçekleştirilecek Gazimağusa-Lazkiye arasındaki gemi seferlerinin gidiş-dönüş toplam bedeli 100 ABD Doları. 0-4 yaş grubundan ücret alınmayacak seferlerde, gidiş-dönüş biletleri çocuklara 50, öğrencilere 75 dolara satılacak.

KKTC PASAPORTU KULLANILABİLECEK

Suriye’ye KKTC pasaportu ve vizeyle girilebilecek. KKTC vatandaşları, Akgünler Denizcilik Şirketi’nin düzenlediği paket turlardan yararlanmaları halinde Suriye’ye vizesiz de girebilecek.

“Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportuna da vize talep edilecek, ancak vize ücreti kullanılacak pasaporta göre değişecek. Vizeler, ülkeye giriş yaparken sınır kapılarında alınabilecek.

Eklenme tarihi: 13.10.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHAWK Training ..
 YALİ Denizcilik
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 İS-BİR Denizcilik..
 PROMOTE A.Ş.
 DENİZ FENERİ Ulus..
 SERPEN Shipping
 UNİTED Maritime
 EGE BİRLİK Taşıma..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim