Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yerimiz olsa da 5-6-7 gemiyi aynı anda ağırlayabilsek
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son dönemde kruvaziyer gemilerin rotasını yeniden İzmir'e çevirdiğini, kentin daha fazla gemiyi ağırlayacak liman kapasitesine ihtiyacı olduğunu bildirdi. Demirtaş, yaptığı açıklamada, İzmir'e önceki gün gelen 4 kruvaziyer gemiyle kentte bayram havası yaşandığını, Costa Crociere'ya ait "Deliziosa, Pacifica ve Neoromantica" gemileri ile MSC Crociere'ye ait "Preziosa" gemilerinden 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfanın indiğini ifade etti. "Yanaştıracak yerimiz olsa da 5-6-7 gemiyi aynı anda ağırlayabilsek ve İzmir daha fazla pay alabilse. Tüm çabalarımız bu hayalimizi gerçekleştirmek için" ifadelerini kullanan Demirtaş, gemilerden inen turistlerin büyük bölümünün Efes, Bergama gibi planlı turlar yerine İzmir'i gezmeyi tercih ettiğini belirtti.



Demirtaş, şunları kaydetti: "Kentimizde bir günde bu kadar turisti ağırlamak çok önemli. Çerezden giysiye kadar birçok farklı kalemde alışveriş yaptılar. Restoranlarda büyük doluluk yaşandı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bazı şirketler rotalarına İzmir'i de katıyor. Artık İzmir'in 2-3 gemi ile değil aynı günde dev gemiler ile konuşulmaya ihtiyacı var. Şu anda direkt uçuşlarla ilgili çalışma gerçekleştiriyoruz. Eğer çalışmamız sonuç verirse İzmir'de yolcu değişimi yapılması için yol açılmış olacak." Limanda özellikle taksicilerin sorun yarattığını savunan Demirtaş, müşteri kavgası yapan taksicilerin hoş olmayan görüntülere neden olduğunu, bu konuda Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın girişimde bulunması gerektiğine değindi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise kente gelen toplam gemi ve turist sayılarında düşüş yaşansa da İzmir'in kruvaziyerler için uğrak bir liman olduğunu, son dönemdeki hareketliliğin bunu gösterdiğini söyledi. Aynı gün 4 geminin gelmesiyle kentin liman kapasitesinin yetersiz olduğunun ortaya çıktığını, yolcu limanına yanaşamayan bir geminin İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'nün çabasıyla yük limanına yanaştırıldığını anlatan Öztürk, "Kruvaziyer limanının İzmir'in acil bir ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıktı" diye konuştu.



Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 16.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERT Denizcilik
 BAFA Su Ürünleri
 ÖZSTAR Denizcilik
 REGENCY Ship
 KINAY Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 MİLLER&FLAMA Deni..
 CEO Maritime Co.
 ETA Petrol A.Ş.
 AB Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim