Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Dirinler, Gemi sanayide kullanılabilecek makine üretti
Dirinler Makina 2.5 yıl süren AR-GE çalışması sonucu “yüksek torklu, 4 değişebilir kafalı ve 5 eksenli, taşınabilir portal frezeyi" sektörün hizmetine sundu.

Geçen sene sanayi tesislerinin üretimlerini yüzde 80 oranında hızlandırarak üretim maliyetlerini düşüren 36 Eksen Özel Frezleme ve Tornalama Tezgahı üreten Dirinler, bu yıl ise Türkiye’de olmayanı başardı. 2.5 yıl süren AR-GE çalışması sonucu “yüksek torklu, 4 değişebilir kafalı ve 5 eksenli, taşınabilir portal freze” sektörün hizmetine sunuldu. Dirinler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin “Türkiye’de başkasının yapmadığı yapmaya odaklandık. Bu makinayı yapmaya cesaret edecek bir başka firma bulamazsınız. Zor bir teknoloji ve zor bir makine. Bu makinayı kullanan hem maliyet hem zamandan tasarruf edecek. Çok ağır tonajlı makinaların yüzeylerin işlenmesi için kullanılacak. Hassas işleme özelliğine sahip ve yüksek torku nedeniyle sert demire kolay işleme veriyor” dedi.

DÜNYA KISKANACAK

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dirinler Makina’da yeni nesil taşınabilir ve yüksek torklu portal frezenin tanıtımı, sektörün önde gelen isimlerini ağırladı. Drinns markasıyla müşterilerine özel çözümler sunduklarını belirten Dirinler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin, 1952 yılından beri imalat sanayiinde yer aldıklarına dikkat çekerek “Gelişen teknolojiyi takip etmedik, teknolojinin önünde yer aldık, takip edilen olduk. 1960’larda Türkiye toplu iğne yapamayan bir ülkeydi. Kalkınma hamlesi içindeydi. ‘Türkiye toplu iğne yapıyor’ diye haberler çıktığında olaylar oluyordu. Öyle günlerde inancımızı kaybetmedik ve bugün dünyanın dahi kıskanacağı 160 ton ağırlığında ‘Dirinler’ harikası bir makina yaptık” dedi.



SANAYİNİN YILDIZI OLACAK

Tanıtımını yaptıkları yüksek torklu, 4 değişebilir kafalı ve 5 eksenli , taşınabilir portal frezenin, 2.5 yıl süren bir AR-GE çalışması sonucu hayata geçirildiğini söyleyen Mustafa Dirin, “Yüksek torklu, 4 değişebilir kafalı ve 5 eksenli, taşınabilir portal freze. Bu makine, yüksek torku ve taşınabilir olması nedeniyle Türkiye’de ilk. Hassas işleme özelliğine sahip, sert demire kolayca işleme veriyor. Gemi inşa, otomotiv, havacılık sanayine çok büyük yenilik getirecek” diye konuştu.

“İLKLERİ BAŞARIYORUZ”

Gelişmiş sanayi ülkeleri Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya dahil 55’den fazla ülkeye ürünlerini ihraç etmenin gururunu yaşadıklarını aktaran Dirin, ilkleri başarmanın kendileri için artık bir gelenek olduğunu söyledi. Dirin, “Evet, ilkleri başarıyor, ilkleri hayata geçiriyoruz. Öyle ki bu ilkler tüm dünyanın da tercihi oluyor. Bu konuda hiç de tevazu göstermeyeceğim. Çünkü bu gururu sizin de yaşamanızı istiyoruz. Biz yapılmayanları yapmaya hevesliyiz. Türkiye’de başkasının yapmadığını, yapmaya odaklandık. Bu makinayı yapmaya kolay kolay cesaret edecek bir başka firma bulamazsınız. Zor bir teknoloji ve zor bir makine. Bu makinayı kullanan hem maliyet hem zamandan tasarruf edecek” dedi.

BAŞARININ SIRRI

Dirinler’in başarının ardında “demir talaşı kokusuna sinen alın teriyle çalışmanın” yattığına dikkat çeken Mustafa Dirin şöyle devam etti:

“Biz, hepimiz tüm Dirinler ailesi, tüm çalışanlar tutkuyla bağlandık işimize, sevgiyle bağlandık birbirimize, aklımızı önümüze koyduk ve yapılmayanı yaptık. Ama sakın burada duracağımızı düşünmeyin, çünkü durmayacağız. Bizim çok daha büyük heyecanlarımız var. Daha büyük teknolojik makinalar yapacağız. Biz her zaman yaptığımız işin en iyisi olacağız. Bugün yalnızca Dirinler’in lansmanına tanıklık etmiyorsunuz, bugün ayrıca büyüyen, gelişen Türkiye’ye de tanıklık ediyorsunuz. Bu makina, sadece Dirinler’in değil, ülkenin eseridir. Kendini yetiştiren, bilime adayan, çalışmaya adayan Türk insanının eseridir”

RAKİBE İNAT KALİTE FARKI

Dirinler Sanayi Makine Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Dirin, Drinns markasıyla müşterilerine özel çözümler sunduklarını söyledi. CNC kontrollü tezgahların yanında, özel tasarım ve yüksek teknolojiye sahip makinelerin üretimini de gerçekleştirdiklerini belirten Nihan Dirin, “Sektörde rekabet Çin ya da Tayvan’la sınırlı. Ancak Dirinler’in Avrupa kalitesinde üretimi nedeniyle Dünya ile rekabet ediyoruz. Biz ithalata değil ihracata dayalı bir üretim olsun istiyoruz. Dirinler’in Türkiye’ye böyle bir katkısı olsun istiyoruz. Türkiye’de böyle bir makine yok. Dünya’da da sayılı üretiliyor. Rakibimiz dünya. Bu makinanın en önemli özelliği vinçlerle götürebilmeniz. Dört kafalı olması çok önemli ve hepsi özel dizayn edilmiş kafalar. Tamamen Dirimler bünyesinde, Türk mühendisliğinin ürünüdür” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ

Tanıtıma katılan Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen de “gururlu bir gün” yaşadığını belirterek, “Türkiye’nin temelini oluşturduğuna inandığımız güce şahit oluyoruz. Bu eser Türk insanının, Türk mühendislerinin eseridir. Dirin kardeşlerin bu eseri yarınlara daha da güvenli bakmamızı sağlıyor. Bu tabloları daha fazla görme arzusundayız. Türk sanayisine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 04.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MFS Line
 DERİN Gemi işl.sa..
 ŞENER Kardeşler D..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 KAPTAN Denizcilik
 ATASOY Uluslarara..
 UZMAR
 YALİ Denizcilik
 ALATURKA Cruises
 TURGUT OKAN Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim