Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Kuvvetleri'nden göğüs kabartan 'TCG Büyükada' klibi
Türk mühendisleri tarafından yapılan ikinci milli gemi TCG Büyükada'nın görüntüleri, yabancı heyetlere gururla izletildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Türk mühendisleri tarafından yapılan ikinci milli gemi TCG Büyükada'nın çekilen görüntülerinden iki ayrı klip hazırladı. TCG Büyükada Savaş Harekat Subayı Yüzbaşı Mükerrem Demirci, hedeflerin büyük bir ustalıkla imha edildiği görüntülerin yer aldığı İngilizce olarak hazırlanan klibi, yabancı heyetlere de gururla izlettiklerini söyledi.



BASINA DA İZLETİLDİ

Milli gemi TCG Büyükada için hazırlanan kilipler, Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve Pakistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 6 -14 Kasım 2014 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen Mavi Balina- 14 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'nda basına da izletildi. TCG Büyükada Savaş Harekat Subayı Yüzbaşı Mükerrem Demirci kliple ilgili detaylı bilgi verdi.

"HER YENİ GEMİDE MİLLİLİK, YERLİLİK ORANI ORANI DAHA DA ARTIYOR"

Yüzbaşı Demirci, "Gemimizdeki silahların bir kısmı dışarıdan aldıklarımız. Ancak takip eden dönemlerde bunların tamamının milli sistemlerle değiştirilmesi planlanıyor. Örneğin kullandığımız Harpoon (havadan karaya füze) güdümlü mermilerin yerine Roketsan'ın geliştirdiği Atmaca güdümlü mermileri olacak. Her yeni gemide millilik, yerlilik oranı daha çok artıyor. Şunu söyleyebilirim, kritik sistemlerin tamamı yerli. Mesela ekranlarımız yerli olmayabilir ama bu bizim için kritik bir sistem değil. Herhangi bir monitör getirip koyabiliriz. Bu nedenle gemi için hayati önem taşıyan, kumanda eden fonksiyonların hepsinin yerli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu klibimiz de Türk mühendislerince yapımı gerçekleştirilen Milli Top Atış Kontrol Sistemi'ne ait" dedi.

"HEDEFLER İLK ATIŞTA VURULUYOR"

Yüzbaşı Demirci şöyle devam etti:

"Saros Körfezi içinde yaptığımız bir atışın klibini çektik. Belirlenmiş iki hedeften sağdakine 76 milimetrelik topla atış yaptık. Bu topa kumanda eden sistem bizim yerli mühendislerimizin yazdığı Milli Top Atış Kontrol Sistemi ile gerçekleştirildi. Açıkçası ilk atıştan sonra hepimizin gözleri doldu ve bunu yapan mühendislerimizi şükranla andık. Bu arada hedefi vurmak kadar traklamak (kurulum) da önemli. Trak sistemi, Aselsan tarafından geliştirildi. Hedef havadan çekimlerle belirlendikten sonra bu görüntülere göre atılan ilk mermiyle hedefte en küçük sapma olmadan vurmak kadar bizi mutlu eden başka şey olamaz. Ayrıca su üstü atışında 8 kilometreden daha uzak bir menzilde vurulacak yerin bir gemi olduğunu düşünecek olursak, o kadar mesafeden üç boyutlu olan bir unsuru vurmak çok ciddi bir başarıdır. Her iki atışta da hedefleri hiç sapmasız olarak ilk atışlarımızda vurduk. Bu çektiklerimizi yabancı heyetlere de gururla gösteriyoruz. O nedenle klipteki terimleri İngilizce yazdık."

"GÜDÜMLÜ FÜZE ATIŞ ÇEKİMLERİ DE VAR"

Yüzbaşı Demirci, geçen Mayıs ayında Antalya'da gerçekleştirilen güdümlü bir merminin görüntüsünün de çekimi yapıldığın da belirtti. Yüzbaşı Demirci, "Bu güdümlü mermiyi hava temaslarına karşı savaş uçakları veya güdümlü mermilere karşı kullanıyoruz. Gelen hedef USAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tarafından geliştirilen milli insansız hava aracıydı ve bunu da başarıyla bertaraf ettik" diye konuştu.


Eklenme tarihi: 13.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TANGO Denizcilik
 YEŞİL DALYAN Deni..
 CANMAR Denizcilik
 GULET POINT Yacht..
 NARAL Deniz Taşım..
 THE MOORİNGS Yach..
 TRIO Denizcilik İ..
 CANBAZ Denizcilik
 INSPEKTOR Marıne ..
 IMB Shipping and ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim