Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Costa, İstanbul'u ana liman seçti ve gemilerde hizmeti Türkleştirdi
İstanbul’u ana liman seçen İtalyan Costa Cruise şirketi gemilerdeki hizmetleri Türk yolcuya gore değiştirdi. Artık gemilerde Türk televizyonu, Türk kahvesi ve Türk rakısı bulunuyor. Bu değişim üzerine Türk yolcunun arttığını ve Costa gemilerini sevdiğini belirten Costa Cruises Türkiye İş Gelistirmee Müdürü Saltuk Kocabaş, “Gemi, gemiye binen yolcunundur ilkesiyle hareket ediyoruz. Yolcuya dünyanın en son teknolojisine sahip gemilerde en üst düzeyde konfor sunuyoruz. Onları rahat ettirerek bavul toplamadan, her gün bir limana uğrayarak ülke ülke gezdiriyoruz. Türk yolcu arttıkça mutfaktaki Türk yemeklerinin oranı o ölçüde artacaktır. Halen dünya mutfağı örnekleri arasında Türk yemekleri de bulunuyor. Costa Cruise için Türk yolcu öncelikli oldu ve Costa Türkiye'de büyüyor”dedi.

COSTA CRUİSE YÖNETİMİ TANITIM YAPTI

İstanbul’a gelen Costa Pacifica gemisinin seyahat acenteleri ve turizm yazarlarına tanıtımına Costa Cruise’ın Akdeniz, Hindistan, Afrika., Orta Doğu ile Yeni Pazarlar Satış ve Pazarlama Başkanı Alessandro Bottaro, Costa Cruises Türkiye İş Gelistirme Müdürü Saltuk Kocabaş, Türkiye Satış Yöneticisi Gülru Erkan ile satış ekibinden Gül Okur, Selen Karatay, Bahadır Saf katıldı. Tanıtıma katılanlara gemi gezdirildi, yenilikler ve özellekler tanıtıldı.



COSTA GEMILERI TÜRK YOLCUYA UYGUN HALE GETIRILDI

Toplantının açış konuşmasını yapan Alessandro Bottaro, İstanbul’un Costa Cruise müşterisi için önemli bir liman olduğunu belirterek “İstanbul sayesinde Costa Cruise’in satışları arttı. Hazırladığımız özel programlar Türk gezginlere cazip geliyor.2015 yılı için yeni destinasyonlara yeni sürpriz programlar hazırlıyoruz. Ayrıca Türk müşterilerde Costa Cruise’in gemilerini sevdi. Bu nedenle Türk yolculara yönelik değşiklikler yaptık. Türk yolcuların Costa Cruise gemilerinde kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

GEMİLER 500 MILYON ILA 750 MILYON EURO ARASıNDA

Dünyanın en eski kruvaziyer seyahat şirketlerinden olan ve dünya denizlerinde Her biri 500 milyon ila 750 milyon euro arasında değişen 16 lüks gemilerden oluşan filosuyla yılda 2 milyon kişiyi gezdiren 66 yıllık İtalyan Costa Cruise şirketi Temmuz ayında İstanbul’u ana liman seçti. Dünyanın ünlü kruvaziyer şirketi Carnival Cruise ile çalışan 10 firmadan biri olan Costa Cruise 35 farklı dil kullanan 90 bin çalışanı ve 70 ülkede temsilciliği ile konuklarını denizle tanıştırıyor.



YÜZEN ADA GİBİ GEMİ

İstanbul’a gelen 290 metre uzunluğunda Costa Pacifica gemisi basına tanıtıldı. 3 bin 780 yolcu kapasiteli gemide 1100 personelin hizmet verdiği gemi adeta küçük bir ada nüfusuna sahip bulunuyor.



MUTFAKTA 182 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Ultra lüks gemide 17 kat bulunurken, üst bölmede açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra dev jakuziler yer alıyor. 182 kişinin çalıştığı dev mutfakta içinde insan girebilen dev fırınlarda yolculara 24 saat aralıksız yiyecek ve içecek hazırlanarak servis ediliyor.

İSTANBUL’DA İKİ GÜN

Costa şirketinin Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş, "Bugüne kadar cruise şirketleri Türk limanlarını sadece durak olarak kullanıyordu. Artık Costa gemilerinin seyahat planı Türkiye’de İstanbul’dahn başlıyor. Binlerce zengin cruise yolcularının İstanbul’da buluşması, Türk turizmine büyük katkı sağlıyor.Gemiler İstanbul’da bin gece iki gün kalarak ülkemize önemli ölçüde döviz getirisi sağlıyor”dedi.

GEMİ BİNEN YOLCUNUNDUR

Costa Cruise’nin Diadora adlı gemisinin hizmete girmesiyle filonun 16 gemiye çıkacağını belirten Saltuk Kocabaş, “Bizi kuralımızda gemi, gemiye gelen yolcuya aittir. Yolcu gemiyi evi gibi benimsemeledir. ilkesiyle hareket ediyoruz. Günde 5 öğün yemek, açık büfeler, çay-kahve servisleri, atıştırmalıklar ve gece sürpriz ikramlar yapılıyor” dedi.

TÜRK RAKISI VE TÜRK KAHVESİ BULUNUYOR

Türk yolcular Akdeniz mutfağının seçkin yemekleri ile yabancılık çekmediklerini ve gemide Türk rakısı ve Türk kahvesi bile bulunduğunu belirten Saltuk Kocabaş
“Gemide Türkçe bilen hostesler görev aldı. Son derece konforlu kamaralarda Türk müşteriler için Türk televizyonları yayını da bulunuyor” şeklinde konuştu.

İstanbul çıkşlı gemilerin Batı Akdeniz, yanında Duabi’ye kadar uzanan turlar yaptığını söyleyen saltuk Kocabaş, Birleşik Arap Emirlikleri’nin giriş için aldıkları kişi başına 200 euro olan bedeli 88 Euroya düşürdüklerini, bu rakamın 65 eurosunu Costa Cruise’un üstlendiğini ve yolcuya sadece 23 euroluk bir yük kaldığını belirterek “Yolcunun seyahatinin rahat yapabilmesi ve limanlarda sıkıntı çekmemesi için uğradımız liman ülkeleri ile önemli anlaşmalar yapıldı” dedi.



Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 15.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOODHOPE Shipping
 TOPKAPI GROUP
 HM Denizcilik Tic..
 GÜLCEM Denizcilik..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 BURTRANS Shipping
 ERŞEN Denizcilik
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 ENKA İnşaat
 IBC Güler Dış Tic..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim