Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Hibrit gemi ihalesini Sedef tersanesi kazandı
Seaspan Ferries Corporation (SFC) tarafından 2 adet çift yakıtlı feribot (Hibrid-LNG) için yapılan ihaleyi Sedef Tersanesi kazandı.

Vancouver Kanada merkezli Seaspan Ferries Corporation (SFC); iki adet yeni çift yakıtlı (dizel yakıt ve sıvılaştırılmış doğalgazdan elde ettiği elektrik ile tahrikli) feribot ihalesini Sedef Tersanesi’nin kazandığını açıkladı. Bu feribotlar batarya tahrik sistemine sahip olup, çevre ve doğa dostu olarak bilinmektedir. Ayrıca yine bu feribotlar hiçbir katı yakıt yakmadan sadece bataryaları ile seyir yapabilme kabiliyetine de sahiptir.



Seaspan Ferries Corporation Başkan Yardımcısı Steve Roth “Seaspan olarak iki yeni son teknoloji feribotun inşası için Sedef Tersanesi ile yaptığımız ortaklıktan mutluyuz. Bugün yapılan duyuru, müşterilerimize taahhüt ettiğimiz; yaşlanan filomuzu gençleştirmenin açık bir göstergesidir” dedi. Steve Roth açıklamasında şunların altını çizdi: “Seaspan’ın temel değerlerinden birisi çevre olup, Kanada’nın okyanus ve suyollarının korunmasını taahhüt ediyoruz. Bu yeni teknolojiyle geliştirilmiş feribotlar sera etkili gaz emisyonlarını mevcut alternatiflere göre büyük ölçüde düşürürken, bir yandan da en üst seviyede verimlilik, performans ve güvenirlilik sağlayacaktır”.

İhaleyi kazanan İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise, “Bu sipariş, Sedef Tersanesi’nin çevreye duyarlı ve gelişmiş değerlerin katıldığı gemi üretimine adanmışlığının bir göstergesidir” dedi.

Sedef Tersanesi aldığı en son sipariş olan bu anlaşmanın yanı sıra, Karadeniz Holding için elektrik üreten gemiler, Suudi Arabistan için yüzer havuzlar inşa ediyor. Ayrıca Sedef Tersanesi, Türk Donanması için LPD çıkarma gemisi de inşa edecek. Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Sedef Tersanesi, kurulduğu 1972 senesinden beri ürettiği 175’ten fazla gemi, kapasite ve tecrübesiyle dünya çapında bir marka haline gelmiş bulunmaktadır. Sedef Tersanesi; bünyesinde deniz ticareti, armatörlük, gemi inşa ve turizm gibi birçok kolun bulunduğu Turkon Holding’in bünyesinde yer almaktadır.

Çift yakıtlı feribotların teknik özellikleri (Hibrid-LNG)

Söz konusu feribotlar; 148.9 metre boyunda, 59 treyler taşıma kapasitesinde olup, içlerinde 1034 metre araç hattı bulunmaktadır. Azimuth tipi elektrik motorlu tahrik sisteminin yanı sıra dizeli ilk ateşleme yakıtı olarak kullanan, doğalgazı asıl yakıt olarak kullanabilen ve her iki yakıtı aynı anda ya da karışımını yakabilen jeneratörlere sahiptir. Tekneler belirli bir süre için sadece bataryaları üzerinden sağlanan elektrik ile de operasyon yapabileceklerdir. Bu geminin tasarımı ve klas onaylı resimleri Kanadalı Vard Marine Inc. tarafından Sedef Tersanesi dizayn departmanı işbirliğiyle gerçekleştirilecektir. Projenin geri kalan tüm üretim ve detaylı dizayn çalışmaları da yine Sedef Tersanesi dizayn departmanı tarafından yapılacaktır.



Kaynak: Virahaber
Eklenme tarihi: 22.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACI İBRAHİM HACI..
 BOSMAR Gemi Acent..
 ANTMARİN A.Ş
 İSTANBUL Denizcil..
 CEM Shipping
 POLARİS Denizcili..
 BEY Denizcilik
 AVŞA Denizcilik İ..
 HİLAY Denizcilik ..
 HACI ŞABAN ZORER ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim