Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
700 kaçaklı gemi limana çekiliyor
Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında arazılanan, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 700 kaçak olan 75 metre uzunluğundaki Kribati bandıralı 'Barış' isimli kuru yük gemisinin adanın güneyindeki Lerapetra Limanı'na çekilmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi. Türk gemisi 'Barış'ta bulunan kaçakların yaklaşık üç haftadır aç ve susuz bir şekilde Akdeniz'de dolaştırıldığı ortaya çıktı.



Girit Adası'nın 30 mil güneydoğusunda seyir halinde iken Salı günü sabaha karşı motorlarının arıza yapması nedeniyle saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınada açık denize sürüklenip, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden acil yardım talebinde bulunan gemiye yardım ulaştı.

Suriye, Afganistan ve Afrika uyruklu kaçakları taşıyan geminin, iki Yunan Sahil Güvenlik botu ile askeri puma helikopter kontrolünde roro gemisiyle Lerapetra Limanı'na çekilmeye başlandığı bildirildi. Geminin öğle saatlerinde limana ulaşmasının beklendiği belirtildi. Aralarında silahlı ve ebola virüsü taşıyanların da bulunduğu ileri sürülen kaçaklar için Lerapetra Spor Salonu'nun özel olarak sağlık ekipleri tarafından hazırlandı. Salona tıbbi malzeme ve yiyecek ikmali yapıldı.

"GİRİT'TE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU"

Lerapetra Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kaçaklar için bugün sabah saatlerinde kriz masası oluşturuldu. Belediye Başkanı Kalantzakis Theodosius, Kamu Düzeni Bakanlığı Genel Sekreteri Seraphim Tsokas, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, üç milletvekili ile doktorların katıldığı toplantı sonrası bir açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Theodosius tarafından yapılan açıklamada, "Kentimize getirilecek kaçakların sağlık durumları ile ilgili tüm tedbirleri aldık. Resmi kurumlar ve sivil örgütlerin desteği ile hazırlıklarımızı ve eylem planımızı tamamladık, kaçaklara her türlü yardımı yapacağız. Öncelikle buraya ulaşmalarını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, yunan internet sitesi www.createpost.gr, üç haftadır Akdeniz'de aç susuz dolaştırıldıkları ileri sürülen kaçakları taşıyan geminin ambarında çekildiği ileri sürülen ve kaçakların yorgunluktan bitkin halde olduğunu belirten bir fotoğraf yayınladı.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

Türk gemisi 700 kaçak göçmenle batma tehlikesi geçirdi



Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 26.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YILTUR Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
 KONVOY Denizcilik
 KAPTANPAŞA Denizc..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 LCM ROTA Denizcil..
 TEB Denizcilik
 IDE Yachting
 ORTAK Denizcilik
 TEKNOMARİN Denizi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim