Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İÇDAŞ tersanesi gemi yapmaya devam ediyor
Çanakkale'de bulunan İÇDAŞ Çеlik, Enеrji, Tersane, Ulaşım A.Ş, 2014 yılı çelik üretim cirosunu 5 milyar 200 milyon TL, enerji üretim cirosunu ise 1 milyar 100 milyon TL olarak açıkladı.

İÇDAŞ Çelikhaneler Müdürü Eyüp Tan:
"Biga entegre çelik tesislerinde 5.5 milyon ton/yıl kapasiteli 3 çelikhane, 3 milyon ton/yıl kapasiteli 3 haddehane, 223 milyon metreküp kapasiteli oksijen tesisi, 145 bin ton/yıl kireç tesisi, 1.5 milyon ton/yıl kapasiteli agrega sahaları, 24 bin ton/gün tatlı su elde kapasiteli reverse-osmoz, gemi inşa tersanesi, 3 adet iskelesi bulunuyor. Toplam 1660 metre rıhtım yanaşma boyuyla Türkiye’nin kapasite olarak en büyük dökme yük limanıdır. Günde 30 bin ton yükleme, 90 bin ton boşaltma kapasiteli Türkiye’nin en büyük özel sektör liman tesisleri yer almaktadır"
dedi.



İÇDAŞ Limanlar Müdürü Türkеr Özman, en önemli projeleri olan 'Türk Yıldızı' projesinin devam ettiğini söyledi. Özmen, '2004 yılında işletmeyе aldığı tersаnesinde gemi inşa eden İÇDAŞ, ilk gemi üretimini 2006 yılında tamamladı. İÇDAŞ tersanelerinde bugüne kadar 9 gemi ve 1 römorkör üretilerek Türk deniz ticaret filosuna kazandırılmıştır. Bildiğiniz üzere, gemi inşa sektöründe 2008 yılında yaşanan global kriz еtkilerini halen sürdürmektedir. Gemi üretiminde kar marjı olmamasına rağmen, yılda 12 gemi inşa kapasitesine sahip tersanemizde tek tek gemi üretmeye devam ediyoruz. Bunu hem gemi üretim kadromuzu korumak, hem de Türk Yıldızı gibi inandığımız bir projeyi sürdürmek için yapıyoruz. Şuna inanıyoruz ki, Türk Yıldızı projesi deniz ticaretinde Karadeniz ve Akdeniz çanağını Türk gölü yapabilecek bir projedir. Daha 2007 yılında, son teknoloji ile inşa edilen 3500 DWT'luk bir kuru yük gemisinin günlük işletme maliyeti 1700 USD iken, yine sоn teknoloji ile üçüncüsünü inşa etmekte olduğumuz 5000 DWT'luk Türk Yıldızı gemisinin işletme maliyeti de 1700 USD'dir. Türk Yıldızı gemileri işletme maliyeti aynı seviyede tutulurken, taşıma kapasitesi dolayısı ile navlun gelirinde de yaklaşık yüzde 43 oranında artış sağlanan gemilerdir' dedi.

Toplantıda İÇDAŞ Çevre Müdürü Barış Bora ve İÇDAŞ Maden İşletmeleri ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş da birer sunum yaptı.


Eklenme tarihi: 09.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IDE Yachting
 BORLU Çevik Akary..
 GEMAK Şirketler G..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 GAMMA Shipping
 BEYKİM Petrolcülü..
 GÜLNAK Denizcilik
 EFYA Denizcilik N..
 IŞIK Group Shippi..
 İSTANBULLİNES Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim