Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Bangladeş'e yaklaşan dev hortum nedeniyle liman kentlerine en yüksek düzeyde alarm verildi
Devasa ölçekte bir hortum Bangladeş'in güneybatı sahillerine doğru hareket ederek, bölgedeki binlerce evin çatılarını yerlerinden sökmeye başladı. Bölgedeki on binlerce kişi güvenli sığınaklara tahliye edildi.

Londra merkezli Tropik Fırtına Risk Kurumu'ndan alınan bilgiye göre, Katagori 4 olarak ölçülen kasırga, Bangladeş sahillerini vurmaya başladı. Hortumun yönü nüfusun yoğun olarak yaşadığı güney sahillerinden başkent Dakka'ya doğru olduğu bildirildi.

Bahse konu kasırganın yaklaşık saatte 180 km hızla estiğini belirten yetkililer, 140 milyonluk nüfusa sahip Bangladeş'te henüz bir can kaybının kendilerine rapor edilmediğini kaydetti.

Bangladeş Deniz Kuvvetleri, bölgedeki 15 bin balıkçı teknesini güvenli sığınak ve limanlara demir atmaları konusunda uyarırken, ülkenin kasırganın etkisindeki bölgelerinde elektrikler ve sabit telefon hatları tamamen kesildi.

10 MİLYONLUK NÜFUSA SADECE 500 BİN KİŞİLİK SIĞINAK VAR

Hortumun vuracağı tahmin edilen güney bölgelerinde yaklaşık 10 milyon kişi yaşarken, tüm sığınakların toplam kapasitesinin yarım milyonu ancak bulduğu öğrenildi.

Ülkenin en büyük turizm bölgesi olan Cox's Bazar'dan yaklaşık 200 bin kişinin 600 hükümet ve özel sığınaklara tahliye edildiğini ifade eden Kriz Masası yetkilileri, 400 bin kişinin de güvenli bölgelere yönlendirildiğini açıkladı.

Sık sık kasırgalardan kaynaklanan felaketlerle alt üst olan Bangladeş, 1970 yılında ülkeyi vuran hortumlara 500 bin kişiyi kurban verirken, 1991 yılında kasırgaların yükselttiği sular 143 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Chittagong ve Mongla limanları ve Chittagong havalimanı her türlü faaliyete kapatılırken uçaklar güvenli bölgelere kaydırıldı. Chittagong şehrindeki okul ve üniversiteler gelen kasırga nedeniyle tatil edildi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü, en yüksek tehlike sinyali olan "numara 10" sinyalini Bangladeş'in ikinci büyük liman kenti Mongla'da verirken, "numara 9" tehlike sinyalini de Chittagong ve Cox's Bazar bölgeleri için verdi.

Uzmanlar, Bangledeş'ten sonra Hindistan'ın Batı Bengal sahillerini de saatte 200 km hızla vurması beklenen kasırgaya karşı bölgedeki herkesin tahliye edilmesini istedi.

Eklenme tarihi: 17.11.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 ERLER denizcilik ..
 BERRAK Denizcilik
 INDEKS A.Ş
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 LİDER Gemi
 DOST Denizcilik
 ÜNLÜ Denizcilik
 ALABANDA Deniz Ta..
 AKGÜNLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim