Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
10 yıldır cruise gemisinde yaşıyor
86 yaşındaki Lee Wachtstetter, kocasının vasiyeti ve kızının tavsiyesi üzerine cruise gemisine taşınmış. Yaklaşık 10 yıldır gemide yaşayan kadın artık nadiren gemiden inse de, 'Kapalıçarşı'ya karşı koyamadığını' söylüyor.

ABD 'nin Florida eyaletinde yaşayan Lee Wachtstetter, kocasının ölümünden sonra kendisine alışılmadık bir hayat seçti: 86 yaşındaki kadın beş odalı evini satıp, büyük bir yolcu gemisine yerleşti.

USA Today’de yer alan habere göre bu fikri kendisine 1997 yılında vefat eden eşi vermiş. “Beni gemi seyahatleriyle eşim Mason tanıştırdı. 50 yıllık evliliğimizde 89 kez gemi seyahatine çıktık. 1997’de kanser yüzünden vefat etmeden 1 gün önce bana ‘Gemi seyahatlerine çıkmayı bırakma’ dedi. Ben de ona verdiğim sözü tuttum” diyor.



Önceleri bu fikre yanaşmayan yaşlı kadın, kızının da teşvik etmesinin ardından, kocasına verdiği sözü tutmaya karar vermiş. İlk olarak 3 yıl boyunca Holland America adlı cruise gemisinde yaşayan yaşlı kadın, son 7 yıldır da 1070 yolcu kapasiteli Crystal Serenity gemisinde yaşıyor. Bu da gemide çalışan 655 mürettebatın tamamından uzun bir süredir gemide bulunduğu anlamına geliyor.



“KAPALIÇARŞI’YA KARŞI KOYAMIYORUM”

Gemide çalışanların Mama Lee adını taktığı kadın, bugüne kadar pek çok ülke gezmiş. “100’den sonra saymayı bıraktım” diyen kadın, limanı olan her ülkeye gittiğini söylüyor. Hali hazırda her liman şehrini 2 kez gezmiş olduğu için, artık gemiden inmeyi de bırakmış. Bu konuda tek bir istisnası var, o da İstanbul.

“Kapalıçarşı’ya karşı koyamıyorum” diyen Wachtstetter, gemi ne zaman İstanbul’a yanaşsa, karaya indiğini söyleyerek, “Kapalıçarşı’da hem resmi hem de günlük giyime uygun, krallara layık, görkemli elbiseler bulabiliyorsunuz. üstelik o kadar da pahalı değil. Alışveriş yaparken kendimi tutmam gerekiyor, çünkü artık dolabımda yer kalmadı!” diyor.


(Gemide bulunan lüks Deluxe Stateroom adlı kamaradan bir görüntü)

“ÖLENE KADAR BURADAYIM”

Crystal Serenity adlı gemide çalışan 655 personelin kendisine çok iyi baktığını söyleyen Wachtstetter, seyahatleri sırasında pek çok arkadaş edindiğini de ekliyor. Ancak bu seyahatler öyle pek de ucuza mal olan şeyler değil; Wachtstetter yılda 164 bin dolar (yaklaşık 386 bin TL) ödemek zorunda. Bu fiyata kamara, tüm yiyecek ve içecekler dışında gemideki bütün aktiviteler dahil.

Mayıs ayında 87 yaşına girecek Wachtstetter, ölene kadar denizde kalmayı planladığını söylüyor.



Kaynak: Radikal (Eda Utku)
Eklenme tarihi: 22.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU RoRo Shi..
 A1 Denizcilik
 KOPUZ Denizcilik
 MALATYA Büyükşehi..
 EGE Sualtı Gemici..
 ZRC Denizcilik
 MOBİDİK Yatçılık
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ATUNCO Shipping
 JEDI Yacht
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim