Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi Mühendisinin istifası projeleri zora soktu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfez içi ulaşımda kullanmak üzere 117 milyon euro bedelle Özata firmasına ihale ettiği gemilerin Yalova'daki imalat aşamasında yaşanan aksaklıkları rapor etmesinin ardından İzmir'e çağrılan ve disiplin cezası verilen yüksek gemi inşa mühendisi Nadir Devrim Al'ın, bu gelişmelerin ardından istifası, belediyenin diğer projelerinin de yarım kalmasına yol açtı. Yükleneci firma, gemilerin imalatı sırasında meydana gelen aksaklıkları görevi gereği rapor eden mühendisi, sudan sebeplerle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet etti. Şikayeti dikkate alan belediye yönetimi, mühendisi önce İzmir'e geri çağırdı ardından da disiplin cezası verdi. Daha sonra elindeki bazı yetkiler alınarak pasifize edilen mühendis, hakkındaki disiplin cezasını yargıya taşıyıp, geçici kabul ve denetim komisyonlarındaki görevlerini sürdürdü.

KARARLARA ŞERH KOYDU

Bu arada geçici kabuller sırasında eksik gördüğü imalatlar nedeniyle komisyon kararlarını şerh koyarak imzaladı. Bu nedenle bağlı bulunduğu daire başkanlığının yöneticileri ile arasında sık sık sürtüşme yaşanan mühendis, baskılara dayanamayarak Büyükşehir Belediyesi'nden istifa edip özel sektöre geçti.Ancak söz konusu mühendisin istifası teknik destek vererek, şartnamelerin hazırlanmasına yardım ettiği Büyükşehir Belediyesi'nin başka yatırımlarını olumsuz yönde etkiledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz süpürgesi projesi, bu durumdan en fazla etkilenen yatırımlar arasında geliyor. Belediye, iç körfezde özellikle yağmurlu havalarda dereler kanalıyla denize akan yüzeysel çöpleri temizlemek için deniz süpürgesi aldı.

ŞARTNAME TAMAMLANAMADI

2013 yılında alınan deniz süpürgesinin şartnamesinin hazırlanmasında önemli rol oynayan Al, alımı öngörülen ikinci deniz süpürgesinin de şartnamesini hazırlıyordu. Nadir Devrim Al'ın istifası ile birlikte şartname de yarım kaldı. Durum böyle olunca deniz süpürgesinin ihale süreci de sarktı. Al'ın istifası, halen daha teslim edilmeyen 11 adet yolcu vapurunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl ihalesini yaptığı 3 adet arabalı vapuru da vurdu. Arabalı vapurların şartnameye uygun olarak imal edilip edilmediğini denetleyen komisyonda görev alan Al gidince Büyükşehir Belediyesinde yapılan imalatı denetleyecek başka yüksek gemi inşa mühendisi de kalmadı. Bu da denetim eksikliği nedeniyle yolcu vapurlarında yaşanan sıkıntıların benzerlerinin önümüzdeki süreçte teslim edilecek arabalı vapurlarda da yaşanabileceği endişesini beraberinde getirdi.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
İşini yaptı diye istifa etmek zorunda kaldı




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 28.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİRİT Yatcilik
 REGENCY Ship
 SELEN Denizcilik
 FERGÜN Denizcilik
 EŞMELER Tarım Ltd..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 İDÇ Denizcilik
 MEKE Group
 İSTANBUL MARİNE P..
 HANMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim