Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İDO 'güneş' depolayıp % 50 tasarruf sağlayacak
100'e yakın gemi ve 83 iskele ile dünyanın en büyük araç ve yolcu deniz taşımacılık şirketi olan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, artan petrol fiyatlarıyla patlayan yakıt maliyetini güneş ve rüzgâr enerjisiyle aşacak. Hibrit teknolojisini dünyada ilk kez deniz taşıtlarına uygulayan Avustralyalı Solar Sailor şirketi ile görüşmeler yürüten İDO, 3 yıl içinde İstanbulluları gücünü rüzgâr, güneş ve petrolden alan deniz taşıtları ile tanıştırmayı planlıyor. Yakıt maliyetini yüzde 30 ile 50 arasında düşüren bu teknoloji sayesinde çevreye salınan zararlı gazlarda da önemli oranda düşüş sağlanıyor.

GİDERİN YÜZDE 40'I YAKIT

Günde bin 200 sefer yaptıklarına işaret eden İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, petrol fiyatlarının özellikle son dönemde büyük bir hızla artmasının kendilerine büyük maliyet artışı yarattığını belirtiyor. "ÖTV'den muaf olmamıza rağmen giderlerimizin yüzde 40'ını yakıt oluşturuyor. Bu çok ciddi bir oran" diye konuşan Paksoy, bu nedenle yaklaşık 1 yıldır Solar Sailor ile görüşme halinde olduklarını kaydediyor. Hibrit teknolojisinin otomotiv sektöründen denizcilik sektörüne doğru kayacağı öngörüsünün tüm dünyada dile getirildiğinin altını çizen Paksoy, "Solar Sailor, bu teknolojinin dünyadaki ilk denemelerini yapıyor. Avustralya, Çin ve ABD'de denemeler yapılıyor. Biz bu teknolojiyi Türkiye'de de kullanmak istiyoruz" diyor. Paksoy, bir geminin ortalama maliyetinin 10 milyon dolar olduğunu dile getirerek, hibrit teknolojinin kullanılması halinde maliyetin 8.5 milyon dolara çekilebileceğini belirtiyor.

İLK YATIRIM DA DÜŞÜK

"Ancak yine de yedek parçadan personel eğitimine tüm sistemin değişmesi gerektiği için yakıt ve ilk yatırım maliyetinin düşüklüğü dışındaki unsurları da düşünmeliyiz" diye konuşan Paksoy, bu teknoloji konusunda son derece heyecanlı olduklarını, ancak model kullanımları bir süre daha izleme kararı aldıklarını söylüyor. Paksoy, "Mevcut denemelerdeki maliyet düşüşü ve verimlilik verileri aynen devam ederse 3 yıl içinde İstanbulluları hibrit deniz taşıtlarına bindirmek istiyoruz" şeklinde konuşuyor.

Eklenme tarihi: 20.11.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 ATLAS Gözetim ve ..
 ADECCO Hizmet ve ..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 ORTAKS Shipping c..
 SEACOR INTERNATIO..
 ÇEBİ Denizcilik
 SERAKİ Turizm Ltd..
 CHISIEL Dış Ticar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim