Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Günlüğü 45 bin YTL olan Seaport sıra bekleyen yatlara ilaç olacak
Zeytinburnu'nda, bölgenin en büyük yat limanı olacak Seaport'u inşa eden Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgümüş, tüm izinlerin alındığını, inşaatın yakında başlayacağını söyledi.

Özgümüş, ödemeye başladıkları ve 45 bin YTL günlük kirası olan projede, aynı anda 10 kruvaziyer gemisinin ağırlanabileceğini belirtti. Cannes'daki MAPIC fuarında Seaport projelerini sergileyen Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım AŞ'nin yöneticisi Özgümüş, İstanbul'da 600 teknenin marina için sıra beklediğini belirterek "Bu nedenle Seaport'un açıldığı ilk yıl yüzde 80 doluluk bekliyoruz. En az yüzde 25'i yabancı ortakla yapılacak proje, bölgedeki en büyük mega yat marinası olacak. Şu anda bölgedeki en büyük kruvaziyer limanı, 8 geminin yanaşabildiği Barselona'da bulunuyor" dedi.

Şirketin CEO'su Zafer Baysal, denizin doldurularak yapılacağı Seaport için şunları söyledi: "İstanbul'un kongre turizmini büyük ölçüde etkileyecek bir proje olacak. Ulaşımın da önemli bir engel olduğu kente Lütfi Kırdar, TÜYAP yetmiyor. Seaport'ta deniz ulaşımının yanı sıra metro ve Marmaray'a bağlantısı yapılacak. Sadece 300 milyon dolarlık altyapı yatırımı olacak ve beş yıl içinde bitireceğimiz projede özellikle ABD ve Orta Doğu'dan yatırımcılarla görüşüyoruz."

Master planı hazırlanan projenin 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını dile getiren Baysal, İstanbul'un hiçbir zaman bir başlangıç ve bitiş limanı olmadığını, projenin kenti, bölgenin hub'ı (merkezi) haline getireceğini söyledi.

Yabancı ortak bulma konusunda City Bank ve Credit Suisse'e yetki verdiklerini anlatan Baysal, yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına kiraladıkları arazideki projeden elde edilen cironun yüzde 1'inin de devlete verileceğini kaydetti.

Seaport'ta ofis binaları, alışveriş merkezleri, restoranlar ve otellerin yer alacağını dile getiren Baysal, bunların işletmelerinin başka şirketlere kiralanacağını da sözlerine ekledi.

Eklenme tarihi: 21.11.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİKİTGAZ gemicili..
 KALE Grubu
 SİMPLYDİVİNG
 MALATYA Belediyes..
 ERDOĞAN Shipping
 AK Denizcilik
 TEMEL Denizcilik
 GÖCEK Yatçılık
 KAYRAPORT Liman I..
 UĞUR Den. San. Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim