Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Yeni tip Gemiadamı cüzdanı verilmesi uygulaması başladı
Gemiadamlarının Ulusal Kimlik Kartlarına İlişkin 108 sayılı ILO Sözleşmesine uygun olarak dizayn edilen yeni gemiadamı cüzdanı verilmesi uygulamasına 12.11.2007 tarihinde başlanmıştır.

Yeni gemiadamı cüzdanları, 12,5x8,5 ebadında, beş yıl süreli, sayfa desen ve fon olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Logosu ve dalga formları içeren, cüzdan nosu , Laser perfore (delikli) bastırılmış olarak tasarlanmıştır.

Kişisel kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa makinede okunabilir bar kodlama sistemine sahip uluslararası standartlarda (ICAO 9303 Standardı) planlanmış, elektronik ortamdan alınan fotoğraf, püskürtmeli yazıcı ile cüzdana bastırılmakta ve ayrıca hayalet fotoğraf yine aynı sayfaya işlenmektedir. Kişisel bilgilerde tahrifat yoluyla yapılacak sahteciliğin önlenmesi açısından da Kimlik bilgilerinin yer aldığı bu sayfa çeşitli güvenlik unsurlarının bulunduğu lamine film ile kaplanmaktadır. Ayrıca her sayfa üzerinde UV ışığında bakıldığında görülebilecek şekilde güvenlik unsurları bulunmaktadır.

Toplam 32 sayfa olarak dizayn edilen gemiadamı cüzdanları, gemiadamlarının sahip oldukları STCW Sertifikaları, yeterlik belgeleri, deniz hizmet çizelgesi, ülkeye giriş-çıkış bilgilerinin kaydedileceği sayfa ile pasaport yerine kullanılabilir belge olması için Emniyet Genel Müdürlüğünce tasdik verilecek sayfaları da içermektedir.






Ayrıca, tayfalar ile sınırlı vardiya zabiti, sınırlı kaptan, sınırlı makine zabiti, sınırlı başmakinist yeterlikli gemiadamları ile yardımcı sınıf gemiadamları, yat kaptanı ve balıkçı sınıfı gemiadamlarına gemiadamı cüzdanından bağımsız olarak PVC kart şeklinde dizayn edilen yeni “Gemiadamları Belgesi” düzenlenecektir.






Yeni tip “Gemiadamı Cüzdanı” ile PVC kart şeklinde dizayn edilen “Gemiadamları belgesi” ilk defa müracaat edenler ile STCW ya da yeterlik belgelerinin bitimine altı (6) aydan az bir zaman kalan hak sahiplerine ve bir üst dereceye terfi eden gemiadamlarına verilecektir.

Gemiadamı cüzdanı için 85 YTL, Gemiadamları belgesi (PVC Kart) için 15 YTL tutarında harç ödenmesi gerekmektedir.

Eklenme tarihi: 22.11.2007




Share |




YORUMLARINIZ


Gemi Adamı Cüzdanı
Forumlarda ve çeşitli sitelerde tam detaylı bir anlatım yok öğrenmek istediğim konu Gemi Adamı Cüzdanı belli bir eğitim sürecinden geçmiş yeterliliği olan kişilere verilmekte gemi adamı pvc belgesi de yeterliliği daha düşük kişiler verilmekte doğru anlamışmıyım? Benim sormak istediğim şey şudur? Gemi Adamı cüzdanı alabilmek için en uygun ve kolay yeterlilik adı nedir ? bunun eğitimine girmek istiyorum benim belirlediğim telsiz zabitliği doğrumudur ?

Yazan: Ahmet Aslan - 5.06.2016 20:23:23


cevap rica.....
gemi adamı cüzdanı harç parası bankaya felan mı yoksa liman başkanlıgında görevli kişilere mi teslim ediliyor.. teşekkür ediyorum .. demirapo@ymail.com
Yazan: abbdurrahman demir - 3.04.2012 10:34:08


yardım
Bu pvc kart hakkında mutlaka alınnması gereklıdır denilen bir yazı varmı denizcilik mustesarlıgı tarafından eger varsa bana ıleıtrmısınız silent_xx@hotmail.com
Yazan: murat teştek - 27.03.2012 18:07:27




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FENER Denizcilik
 ERS Denizcilik
 HM Denizcilik Tic..
 MERYEM ANA Deniz ..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 KEREMPE Denizcili..
 EFE Gemi İşletmec..
 ORCA Denizcilik N..
 MALATYA Büyükşehi..
 TRANS KIBRIS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim