Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Lucien Arkas'a DEÜ'den onursal doktora
Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a 'Onursal Doktor Beratı' verdi.

Denizciliğe yaptığı hizmetler olmak üzere kentin eğitim, kültür sanat ve spor yaşamına yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görülen Lucien Arkas, "Böyle önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı heyecanlı ve mutluyum. Bu ödül, zoru başarmanın bana verdiği bir hazdır" dedi.

Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleşen törene, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, önceki Rektör Prof. Dr. Fethi İdiman ve eşi Prof. Dr. Egemen İdiman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel ve Prof. Dr. Murat Özgören, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ile Meclis Başkanı Geza Dologh, Arkas ailesinden Gülbeniz Arkas, Jean Pierre İcard, Clara Arkas, Diana Arkas, Bernard Arkas, Aurette Arkas, Dokuz Eylül Üniversitesi Senatörleri ve akademisyenler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Füzün, Denizcilik Fakültesi'nin önerisi doğrultusunda üniversite senatosunda Lucien Arkas'a 'Onursal Doktora Beratı' verilmesi kararı aldıklarını belirterek, "Dokuz Eylül Üniversitesi'nin en önemli özelliklerinden biri denizci olmasıdır. Lucien Arkas, konteyner taşımacılığında Türkiye'nin en büyük filosuna sahip. Bunun yanı sıra 7 bin 400 kişiye istihdam sağlaması, kültür, sanat ve spora yaptığı katkılar nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından Onursal Doktora unvanı verilmesi kararlaştırıldı" dedi.



Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise kendisinin bugüne kadar aldığı en anlamlı ödülün Onursal Doktora Beratı olduğunu belirterek, "Böyle önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı heyecanlı ve mutluyum. Bu ödül, zoru başarmanın bana verdiği bir hazdır. Enerjimi çocuklara ve gençlere bir şeyler katmak için kullanmaya devam edeceğim. Sizi kimin onurlandığı çok önemlidir. Bugün, İzmir ve Türkiye'nin bilgi hazinesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından onurlandırılmamın gururunu yaşıyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile ilk kurulduğu günden bu yana işbirliğimiz var. Bir gün makine mühendisi eksiğimizi gidermek için denizcilik fakültesiyle birlikte işbirliği yapma kararı aldık. Biz uygulama merkezini yaptık; fakülte de bizim için zabitan yetiştirdi. Şu anda başmühendis ve kaptanlarımızın yarısı Dokuz Eylül mezunudur" dedi.

Geçtiğimiz yıl meslekte 50'nci yılını kutladığını belirten Lucien Arkas, öğrencilere öğütler verirken, "35 konteyner gemimiz var. Önümüzdeki ay aldığımız 2 gemi daha gelecek. Ayrıca 5 tane de tankerimiz var. Dünyada konteyner sahibi anlamında 22'nci sıradayız. Yani birinci lig de Türk filosu var. Ayrıca Arkas, Akdeniz'de de üçüncü sırada yer alıyor. Biz Akdeniz'i Türk gölü yapmaya çalışıyoruz. Ben tutkulu bir meraklıyım. Siz de meraklı olun. Çünkü bilim meraktan başlar. Merak etmedikten sonra öğrenmeye de gerek yok. Merak edip, öğrendikten ve sonra hayal ettikten sonra yaratıcılık başlar. Bunun için de hedefler belirlemelisiniz. Einstein bile 'hedefe varmak için posta pulu gibi olun' demiş. Siz de hedefinize varana kadar posta pulu gibi zarftan ayrılmayın" dedi.



Kaynak: Gerçekgündem
Eklenme tarihi: 26.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STFA Deniz İnşaat
 KEREM Denizcilik
 MOST Denizcilik
 HDR Denizcilik
 ONUR Deniz Nakliy..
 İDÇ Denizcilik
 UĞUR Den. San. Lt..
 ENKA İnşaat
 AKSAY
 İMDAT Gemicilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim