Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Perşembe belediyesi başına dert olan Varpuru kiraya verdi
Ordu’nun Perşembe Belediyesi bünyesinde bulunan ’Şehit Temel Şimşir’ isimli yolcu vapuru Giresunlu bir iş adamına kiralandı.

2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’nun Perşembe Belediyesi’ne hibe edilen 65 metre uzunluğunda bin 200 yolcu kapasiteli ’Şehit Temel Şimşir’ yolcu vapuru yapılan ihale sonucu Giresunlu iş adamı Devrim Alaca’ya kiralandı. Yolcu taşıma ruhsatı çıkarılmayan, personeli bulunmayan ’Şehit Temel Şimşir’ yolcu vapuru, aylardır Kışlaönü Balıkçı Barınağı’nda yeni sahibini bekliyordu. Yapılan ihalelerin ardından bugün Perşembe Belediye binasında devir teslim protokolü imzalandı. İmza törenine Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ve Giresunlu iş adamı Devrim Alaca katıldı. Protokolde ’Şehit Temel Şimşir’ vapurunun 10 yıl süre ile kiralandığı belirtildi. Vapurun ilk yıl için kira bedeli aylık 2 bin tl olurken, gelecek yıllardaki kira oranı da TÜFE oranına göre hesaplanacağı ifade edildi.

"GEMİZ BİZE YÜK OLUYORDU"

Düzenlenen imza töreninde konuşan Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, belediyenin üzerinden büyük bir yükü kaldırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. İmzalanan sözleşmenin ayrıntılarına değinen Bahtiyar, "’Şehit Temel Şimşir’ vapurunu bugün protokol imzalayıp yolcu edeceğiz. Bizimde üzerimizden bir yük kalkmış olacaktır. Aslında gemiyi gönderirken üzülmemiz gerekirdi ancak üzülmüyoruz çünkü gemi bize yük oluyordu. Yapılan ihale sonucu gemimiz Giresunlu bir firmaya kaldı. Gemiyi alan firmamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah kar getirir iş kapısı açar. Ancak sözleşmemizde bir madde var o da Perşembe de 20 Mayıs’ta kutlanan Mayıs 7’si organizasyonunda kiraladığımız vapur sabah saat 08.00 ile akşam 20.00 arasında bize temin edeceklerdir. Gemimiz 2 bin TL aylık üzerinden firmaya verilmiştir. 2. yıldan sonra TÜFE oranına göre artacaktır ve 10 yıllığına kiralanmıştır" dedi.



"BENİM EN BÜYÜK HAYALİMDİ"

’Şehit Temel Şimşir’ vapurunun yeni sahibi Devrim Alaca, vapuru alarak hayali olan bir projeye başlayacağını vurguladı. Vapurun hizmete girmesi ile birlikte sadece Giresun’un değil tüm Karadeniz’in kazanacağını aktaran Alaca, "Her şeyden önce hayırlı olmasını isterim. Vapur yalnızca Giresun için değil Ordu ve Karadeniz’deki tüm illerimiz için hayırlı olsun. Gemide planladığımız düşüncemiz restoran, kafe, nişan, sünnet ve düğün gibi organizasyonlar. Biz bu gemi için 7-8 aydır uğraş gösteriyoruz. Gemi yapıldıktan sonra yüzen bir gemi olacak Ordu’ya da diğer illere de hizmet verecek. Benim için bir hayaldi ve bu hayalimi gerçekleştirdim" diye konuştu.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

16.06.2014 - Sigortasız vapur, belediyeye “sorun” oldu




Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 02.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ


gemı
bu gemı gemıyı beledıye çalıştıramadı ama bu arkadaş çaliştırır vede guzel bır nostajı olur sabah kalfaltı sonrakı zamanlarda kafe nışan duğun gıresun ıçın guzel bır tanıtım olcağını temenı ederım şimdıden hayırlı uğurlu bol kazanç dılerım arkadaşa

Yazan: osman sıvrı - 5.03.2015 10:49:08




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYA Denizcilik
 DMV Denizcilik
 MOST Denizcilik
 UMDE Denizcilik
 LİDER Gemi
 ARIF KALKAVAN
 MNT Denizcilik Ta..
 SUDE Denizcilik
 SAROS Dalgıçlık H..
 KOPUZ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim