Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk tersaneleri 5.5 milyar dolarlık gemi siparişi aldı
Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Denizcilik Fuarı’nın ilk iki gününde Türk tersaneleri, 5.5 milyar dolarlık sipariş aldı. En büyük sipariş 12 gemi ile Norveç Kraliyet Ailesi’nden geldi. Norveç’i Hollanda ve ABD takip etti.



Exposhıppıng Europort İstanbul 13.Uluslararası Denizcilik Fuarı, İMEAK Deniz Ticaret Odası adına, UBM ve AHOY ROTTERDAM işbirliğiyle denizcilik sektörünü bir araya getirdi. Türk denizcileri, 37 ülkeden 300 ulusal ve uluslararası katılımcı, 35 ülkeden 5 binden fazla ziyaretçiyi bir araya getiren fuarın ilk iki gününde 5.5 milyar dolar yeni gemi siparişi ve gemi geri dönüşüm siparişi alarak rekora imza attı. Norveç Kraliyet Elçisi’nin ekibiyle birlikte özel olarak katıldığı fuarda en büyük sipariş Norveç’ten geldi. 12 gemi siparişi veren Norveç’in ardından Meksika, Hollanda ve ABD’den gelen siparişlerle denizcilik sektörü büyük moral topladı.

Çin’i alt ettik

5.5 milyar doları bulan yeni gemi ve gemi geri dönüşüm siparişleri ile 2016’ya kadar sektöre en az 12 bin istihdam katılacak. Türkiye’nin yeni gemi siparişlerini Çin’e kaptırdığını söyleyen Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, yeni pazarlar için çok büyük şanslarının olduğunu belirtti. Türk tersanelerinin krizde hızlı davranarak gemi, tamir, bakım ve onarımına yöneldiğini, sadece tamir yapan tersane sayısının hızla arttığını belirten Kalkavan “Dünyada, üretilenin 3 katı, bakım geçirmek zorunda olan gemi var, her gemi Çin’e gidemez. Özellikle Avrupa’da 80 milyar Euro’luk pazar var. Yeni gemi siparişlerinde Çin’le rekabet edemiyoruz ama gemi tamir ve bakımda Çin’i alt ettik” dedi.

DAHA ÇOK TURİST İÇİN...

Türkiye’nin kruvaziyer turizmden pay alması için sektörün birlikte hareket ederek daha çok turist getirmesi konusunda görüş birliğine varıldığı Europort İstanbul Fuarı’nda devletin de kruvaziyer turizmde uygulanan tarifeleri gözden geçirmesi istendi. Hopa’dan İskenderun’a kadar her limanımızın turistlere eşsiz ve keşfedilmemiş güzellikler sunduğunun altını çizen UBM Fuarcılık Türkiye Başkanı Serkan Tığlıoğlu “Avrupa’da göreceği yer kalmayan kruvaziyer yolcusu için Türkiye limanların her biri hazine” dedi. Buna paralel olarak da Türkiye’deki pek çok limanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteği ile ciddi çalışmalar yaptığını belirten Serkan Tığlıoğlu, şöyle konuştu: “Bunun sonucunda son yılda ülkemizin de içinde bulunduğu Akdeniz bölgesinde doluluk oranı yüzde 160 artarken biz de bundan pay aldık. 2004’te Türkiye genelinde sadece 912 gemi seferi ile 818 bin yolcumuz varken, 2014 yılı sonunda bin 398 sefer ile 1.8 milyon yolcuya ulaştık.”


Kaynak: Star
Eklenme tarihi: 14.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİNÇER Yatçılık
 MNT Denizcilik Ta..
 ÇEŞME Balik Turu
 ALATURKA Cruises
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 NOSA Den. Loj. It..
 CİNER Marine Ters..
 SANCAK Den. Nak. ..
 DELTA NAVIGATION ..
 NİKMARİNE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim