Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Bundan sonra bütün savaş gemilerimiz Türk yapımı olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde konuştu. Başbakan Davutoğlu 1. Dünya Savaşını kaybetmemizle ilgili olarak, "Nusret Mayın Gemi'si Türk yapımı değildi ama bundan sonra yapılan her savaş gemisi Türk yapımı olacak. Biz 1. Dünya Savaşı'nı kaybettik çünkü Osmanlı'nın kendi donanması yoktu" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Her birimizin ailesinde Çanakkale şehidi vardır. Aziz şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz bıraktıkları kardeş mirası ebediyete kadar sürecektir. O aziz şehitlerin torunları omuz omuza yürüyorlar.

"BİZLER AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Biraz önce gelen Bafra Şeriyatları'nında Çanakkale'yi ziyaret ederken gördüm. 11 yıl işinde dünyanın her bir köşesinde şehitler bırakmışız. Mektupları cevapsız kalmış askerlerin 100 yıl sonra gelmiş cevaptır. O aziz şehitlerin torunları bizim kaderimizdir. Bizler o aziz şehitlerin miraslarına sahip çıkacağız. Suriye'nin, Irak'ın ve balkanların kaderi Türkiye'nin kaderidir.

"OMUZLARIMIZ SEYİT ONBAŞI'NIN OMUZLARI KADAR SAĞLAMDIR"

Hep beraber dua ediyorlardı biliyorlardı ki Çanakkale düşerse mazlum milletlerin kaderide düşer. Çanakkale gösterdi ki hiçbir güç Seyit Onbaşı'dan saha kuvvetli değildi. Ve nihayet bizim dedelerimiz ne kadar mertlerse ara verdiğinde de o kadar vicdanlı olduğunu gösterir. Anzak hatıralarında dedelerimizin destanıdır. Selam olsun bu aziz bayrak için bir an bile tereddüt etmeden ölüme gidene. Selam olsun Sarıkamış şehitlerine... Aziz şehitlerimizi sizlere şehit düşmüş topraklardan sesleniyoruz... İmanlarını hissederek sesleniyorum bu emanet emin ellerdedir. bu emineti taşımak için omuzlarımız Seyit Onbaşı'nın omuzları kadar sağlamdır. Milli irade ne derse o olacak. Sizlerle omuz omuza savaşan gelen var ya... Hani Bakü'den gelenler var ya onlara zulmedenlerin karşısında biz duracağız biz nefes alırken İstanbul, Ankara ayaktayken mazlum milletler sığınmak isterken biz onlara bağrımıza basacağız.

"BUNDAN SONRA HER SAVAŞ GEMİSİ TÜRK YAPIMI OLACAK"

Bugün artık kuvvetli şefkatli Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Nusret Mayın Gemi'si Türk yapımı değildi ama bundan sonra yapılan her savaş gemisi Türk yapımı olacak, bundan sonra tanklarımız modernize olmak için başkasına muhtaç olmayacağız bundan sonra Altay Tankları olacak. Biz 1. Dünya Savaşı'nı kaybettik çünkü Osmanlı'nın kendi donanması yoktu.

Geçen hafta Dedem Korkut ile ilgili ifadelerde bulundum, Allah bu devlete ve millete zeval vermesin. İşte yeni Türk Devleti namerte muhtaç olmayacak mertten bile yardım istemeyeceğiz.

Bu yeni Türkiye 1911-1921'de nasıl şehit olduysa Allah ve millet şahittir ve tarihte şahit olsun ki. İnşallah 2023'de Türkiye'nin 100. yılı olduğunda Türkiye'nin ilk 10 ekonomisi haline girmiş küresel bir güç olan Türkiye Cumhuriyeti emin adımlarla ilerliyor. Selam olsun yeni Türkiye'nin güçlü vatandaşları, şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah bizim yar ve yardımcımız olsun sayıgılarımı sunarım.



Kaynak: Ajanshaber
Eklenme tarihi: 18.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEK Denizcilik
 TRUVA Denizcilik
 TEXPERT Teknoloji..
 ESENYALI Gemi İşl..
 MOBYDİCK Yat
 PAPATYA Yat
 DUMAN Gemicilik v..
 SELMAR Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim