Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer firmaları maliyetlerin düşürülmesini istiyor
ABD’de düzenlenen Miami Kruvaziyer Fuarı’na (Miami Cruise Shipping) katılan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’e yeni gemiler getirmek ve sefer sayısını arttırmak için şirketlerle görüştüklerini söyledi. Demirtaş, “Eski dostlarla yeniden buluştuk. Şirketlerin en büyük talebi yine yolcu başına maliyetlerin ve tarifelerin düşürülmesi. Bunu Ulaştırma Bakanlığımız'a aktaracağız. Eğer Alsancak Limanı’na modern bir terminal binası kazandırırsak, İzmir’i seferlerinin başlangıç ve bitiş noktası olarak kullanmaya hazır şirketler var.” dedi.



Kruvaziyer sektörünün dünya çapındaki en önemli etkinliklerinden olan, 16-19 Mart 2015 arasında düzenlenen Miami Kruvaziyer Fuarı’na, İzmir Ticaret Odası ve Türkiye Kruvaziyer Platformu damgasını vurdu. Fuara İzmir’den kalabalık bir ekip katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından tasarlanan özel İzmir standı, tasarımıyla da büyük ilgi görürken aynı zamanda Türkiye Kruvaziyer Platformu’nun konseptini de taşıyan stantta Mersin, Trabzon, Ayvalık ve Sinop limanlarından belediye başkanları, oda başkanları, kalkınma ajanslarının yöneticileri de katılarak, yabancı firmalarla görüşmeler yaptı.

Fuara katılan Ekrem Demirtaş, küresel ekonomik krizin etkilerinin fuarda net olarak görüldüğünü belirterek, “Geçtiğimiz yıllara göre canlılıkta gözle görülen bir eksilme vardı. Yine de eski dostlarımız olan dünyanın en büyük gruplarının temsilcileri ve küçük operatörleriyle de İzmir’in özel dizayn standında buluştuk.” dedi. Aynı zamanda Türkiye Kruvaziyer Platformu’nun da standı olan alanda Sinop, Mersin, Trabzon ve Ayvalık limanlarından gelen yöneticilerin de kendileri adına önemli görüşmeler yaptığını belirten Demirtaş, “Türkiye Kruvaziyer Platformu’nun yapmış olduğu çalışmalar, Ege ve Karadeniz’de bulunan küçük ölçekli limanların bazılarına gemi gelmesini, bazılarının da gemi sayılarını arttırmak için harekete geçmesini sağladı.” diye konuştu.

MALİYETLERDE İNDİRİM İSTİYORLAR

Kruvaziyer firmalarının, yaptıkları görüşmelerde her zamanki gibi yolcu başına maliyetlerin aşağıya çekilmesi, yüksek olan liman tarifelerinin indirilmesini istediklerini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu fuardan çok kısa süre önce, 9 Mart’ta Ankara’da düzenlediğimiz Türkiye Kruvaziyer Platformu’nda en çok dile getirilen konu buydu zaten. O toplantıda, fuardan sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ile tekrar biraraya gelme kararı almıştık. Fuarda sorun ve taleplerini dinledik. Firma yöneticilerine en kısa sürede Ulaştırma Bakanlığımız'a, fuar sonrası yapacağımız görüşmelerde istek ve taleplerini ileteceğimizi söyledik.”

İZMİR’İ ÇIKIŞ VE BAŞLANGIÇ NOKTASI YAPMAK İSTEYEN FİRMALAR

Miami’de bir sürprizle de karşılaştıklarını aktaran Demirtaş, “Costa Crociere şirketine ait olan ve uzun yıllar İzmir’e de gelmiş olan ama 2009 yılından beri İzmir’de görmediğimiz Costa Luminosa gemisiyle karşılaymak, bizim için hüzünlü bir sürpriz oldu.” ifadelerini kullandı. Yine de umutsuz olmadıklarının altını çizen Demirtaş, “Özellikle Avrupa’da şu anda yaşanan ekonomik kriz, sektörü çok etkiliyor. Yoksa şirketlerin yine de İzmir’e çok büyük ilgisi var. Örneğin Celestyal şirketi, Celestyal Odysey, İzmir’i seferleri için giriş ve çıkış limanı olarak kullanmak istiyor. Eğer bu sene hangarları başarılı bir operasyonla terminal binasına çevirirsek bunu sağlayabiliriz. Bu, İzmir’in homeport olması adına çok olumlu bir gelişme olacaktır. Bu geminin her seferinde İzmir’den 850 yolcu iniş, 850 yolcu da biniş yapacak.” şeklinde konuştu.

‘AYVALIK, HOPA, SİNOP KRUVAZİYER TURİZMİNE İSTEKLİ’

İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da odanın kruvaziyer turizminin tanıtımı için başladığı çalışmaların, başka bölgelerin de bu konuya dikkatinin çekilmesine sebep olduğunu bu fuarda net olarak gördüklerini söyledi. Akdurak, “Özellikle platforma yeni katılan Ayvalık, Hopa, Sinop gibi bölgeler, kruvaziyer turizmine ne kadar arzulu olduklarını gösterdiler. Türkiye’nin bütün bu alternatif noktalarının kruvaziyer firmalarına sunulmaları, kruvaziyer turizminin ülkede daha da gelişmesine neden olacaktır. 2017’de de tüm bunların meyvelerinin daha da iyi alınacağına eminim.” diye konuştu.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 19.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERK Denizcilik
 YIGIT Shipping Co..
 ATLAS GRUP Denizc..
 ERENLER Denizcili..
 MİRA Denizcilik
 EGEBİRLİK Taşımac..
 MAKSİMUM Denizcil..
 MEHTAP Denizcilik
 DEVAL Denizcilik
 DENİZ Destek
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim