Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ege'de tercih ''lüks gemiler''
Türkiye ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor.

Tatilini yurt dışında geçirmeyi tercih eden Türk turistlerin kruvaziyer turlara olan ilgisi hızla artıyor. Türkiye kıyılarıyla Yunanistan adaları arasında sefer yapan şirketler, 2015 sezonu için yeni gemileri sefere koyarak 75 bin turiste ulaşmayı hedefliyor.



Türkiye'de son yıllarda alternatif bir tatil seçeneği olarak ilgi gören kruvaziyer turizm, devreye alınan yeni gemilerle turizm pastasından aldığı payı artırmaya devam ediyor. İki ülkeden birer firmanın geçen yıla kadar 3 gemiyle faaliyet gösterdiği sektöre bu yıl 2 yeni gemi daha eklendi.

Kruvaziyer gemilerle vizesiz Yunan Adaları turları gerçekleştiren ulusal bir turizm acentesinin kruvaziyer yöneticisi Ahmet Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası kruvaziyer gruplarının Türk limanlarını uğrak noktaları arasına alması sonrası Türk turistlerin de bu gemilere ilgi göstermeye başladığını belirtti.

Son 10 yılda milli gelirdeki artışa paralel olarak büyük kruvaziyer gruplarının Türkiye için ayırdıkları kontenjanları artırdığını ifade eden Yazıcı, 3 yıl önce bu talebi görerek kruvaziyer turlara başladıklarını kaydetti.

Türk turistin özellikle vizesiz olması nedeniyle bu turlara ilgi gösterdiğini dikkati çeken Yazıcı, şu bilgileri verdi:

"Yurt dışına çıkmak isteyen bir çok insan vizeye takılmadan lüks gemilerle yolculuk edebiliyor. Bir turla çok sayıda destinasyonu görme imkanı buluyor. Tatilde kruvaziyeri tercih eden turistlerin sonraki yıllarda tekrar tercih etme oranı yüzde 96'yı buluyor. Bu nedenle artan bir talep var. Geçen yıl Türkiye ve Yunanistan arasında çalışan kruvaziyer gemilerle 65 bine yakın kişi seyahat etti. Bu yıl yüzde 10-15'lik bir artış bekleniyor."

Türk turistlerin özellikle Santorini ve Mikonos gibi popüler adaları tercih ettiğini, son yıllarda farklı adaların da ön plana çıkmaya başladığını dile getiren Yazıcı, Dünya Turizm Örgütü'nün tahminlerine göre Türk kruvaziyer pazarının 140 bin kişilik bir kapasitede olduğunu, yerli ve yabancı firmaların bu potansiyeli değerlendirmek üzere yeni yatırımlar yaptığını vurguladı.

İki kıyı arasında 3 gemiyle sefer düzenleyen bir Yunan şirketinin Türkiye temsilcisi Gianluigi Baltazzi ise Ege Denizi'nin sadece Türk ve Yunan turistler için değil Amerika kıtası ve Avrupa ülkeleri gibi pazarlardan da yoğun talep gördüğünü bildirdi.

Bir kaç yıl öncesine kadar tek gemiyle sefer düzenleyen firmanın geçen yıl gemi sayısını ikiye, bu yıl da üçe çıkarma kararı aldığına işaret eden Baltazzi, "Türkiye pazarında bu yıl özellikle erken rezervasyonlardan oldukça iyi bir dönüş aldık. Seferlerin yüzde 35'ini sattık. Türkiye'den tatil amaçlı yurt dışına çıkan insan sayısı azalsa da kruvaziyer turizm artışını sürdürüyor. Bu yıl toplamda 25 bin yolcuyu taşımak istiyoruz. Bu rakam içinde ABD ve Avrupalı turistlerin de payı büyük. Sektörün bu büyüme hızıyla 3-4 yıl içinde 100 bini yakalamasını bekliyoruz" dedi.

Gemi sayısı arttıkça farklı limanlara uğrak yapma imkanlarının ortaya çıktığını dile getiren Baltazzi, fiyatların da geçen yıllara göre aynı seviyede seyretmesinin talep artışında etkili olduğunu sözlerine ekledi.



Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 28.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRIO Denizcilik İ..
 GRANDE Ship Manag..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 İSTKUM Denizcilik
 HORİZON LTD.
 BEREM Denizcilik
 ÖZLER İskele Ltd...
 İNTA Denizcilik
 BURTRANS Shipping
 ATLAS Gözetim ve ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim