Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
800 kişiyi ölüme sürükleyen geminin kaptanı ve yardımcısı tutuklandı
Beraberindeki yaklaşık yüzlerce göçmenle Libya’dan yola çıktıktan sonra Akdeniz’de alabora olan geminin kaptanı ve bir mürettebatı tutuklandı.

Kazanın ardından İtalyan sahil güvenlik ekipleri tarafından Sicilya’ya getirilen 27 kişinin arasında bulunan geminin kaptanı ve yardımcısı dün geç saatlerde gözaltına almıştı.

İtalyan yetkililer, göçmenleri taşıyan geminin kaptanın Tunuslu, yardımcısınınsa Suriyeli olduğunu belirtti.

İkili ‘taksirle toplu cinayet‘ işlemek suçlamasıyla tutuklandı.

BM: Faciada 800 kişi hayatını kaybetti



Diğer yandan Birleşmiş Milletler (BM), Akdeniz’de gerçekleşen kazada ölen mülteci sayısının 800’ün üzerinde olduğunu açıkladı.

AFP’ye açıklamalarda bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, faciadan kurtulanlarla yaptığı görüşmelerin ardından “800 kişinin öldüğünü söyleyebiliriz” dedi.

Sami, “Teknede aralarında yaşları 10-12 olan çocukların da bulunduğu 800’den fazla göçmen vardı. Suriyeliler, Eritreliler, Somalililer vardı. Trablus’tan cumartesi günü sabah 08:00 sularında ayrılmışlardı” ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından yapılan ilk resmi açıklamalarda gemide 700 göçmenin bulunduğu belirtilmiş; ancak kazadan sağ olarak kurtulmayı Bangladeşli bir göçmen 200’ü aşkın kadın ve çocuğun geminin alt bölümünde kilitli olduğu söylemişti.

Ölü sayısının doğrulanması halinde 2015 yılı başından bu yana Akdeniz’deki kazalarda hayatını kaybeden göçmenlerinin sayısı bin 800’ü aşmış olacak. Uluslararası Göç Örgütü’nün rakamlarına göre, İtalya’ya ulaşabilmiş göçmenlerin sayısıysa 21 bin.

‘Böyle devam edemez’

AB liderlerinin perşembe günü olağanüstü olarak toplanacağını açıklayan Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Akdeniz’deki durum çok dramtik. Bu şekilde devam edemez” dedi.

Afrikalı göçmenlerin yasadışı yollarla kaçırılmasını yüzyıl önceki köle ticaretine benzeten İtalya Başbakanı Matteo Renzi’yse, “Köleliğin varlığından bahsederken, bu kelimeyi sadece etkili olması için kullanıyoruz” dedi.

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen, arama – kurtarma çalışmalarının genişletilmesinin göçmenleri cesaretlendireceğini iddia eden AB, göçmen politikalarında henüz bir değişikliğe gitmiş değil.

Arama kurtarma çalışmaları tek başına bir ‘sihirli değnek‘ olmadığını söyleyen Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Eğer arama kurtarma çalışmalarını organize ederseniz, göçmenleri sınıra gönderen suçlular daha fazla fazla gemi gönderir” dedi.

Libya kaosu

Geçtiğimiz hafta, iki ayrı kazada Libya’dan yola çıkan bini aşkın göçmen Akdeniz’de boğularak hayatını kaybetmişti. Ancak Uluslararası Göç Örgütü’ne göre, hala binlerce kişi Libya’dan Avrupa’ya yasadışı yollarla geçmek için bekliyor.

Bunun temel sebebi, 2011 yılında Batı destekli halk ayaklanmasıyla Muammer Kaddafi’nin 42 yıllık iktidarına son verilen Libya’da, siyasi istikrarın sağlanamamış olmaması.

Zira iki ayrı yönetimin güç mücadelesi içinde olduğu Libya’da bu ülkeden Avrupa’ya kaçmak isteyen göçmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Öte yandan, her iki grup Libya’da insan kaçakçılığıyla etkili şekilde mücade edilmesi için gerekli adımlar da atılamıyor.

Ne olmuştu?



Yüzlerce Afrikalı göçmeni taşıyan bir gemi pazar günü İtalya’nın Lampedusa Adası’nın güneyinde alabora olmuş; gemideki sadece 27 kişi kazadan sağ olarak kurtulabilmişti.

Gemiden sağ olarak kurtulanlar, kazanın bir ticaret gemisinin yaklaştığını gören göçmenlerin aynı noktasında toplanması nedeniyle yaşandığını anlatmıştı.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
20.04.2015 - Yine göçmen faciası 900’den fazla kayıp




Kaynak: Diken.com.tr
Eklenme tarihi: 21.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 ER-MAR Denizcilik..
 MOST Denizcilik
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 GÜNDEM Denizcilik..
 YAKAMOZ Denizcili..
 GEMAK Şirketler G..
 ONURSAN
 KARTAL Gemi İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim