Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
VTS Ücret Tarifesi uygulaması durduruldu
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün İzmit Körfezi, Mersin Limanı ve İzmir Limanı'nda hizmete girecek Gemi Trafik Hizmetleri ile ilgili ücret alacağı ile ilgili kararı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan geri döndü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, limanlar arasında haksız rekabet oluşmasına neden olacak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün İzmit Körfezi, Mersin Limanı ve İzmir Limanı'nda, Mayıs ayından itibaren hizmete girecek Gemi Trafik Hizmetleri ile ilgili VTS Ücret Tarifesini kararını durdurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TOBB Sektör toplantısında Gemi Trafik Hizmetleri Ücret Tarifesi'nin düşürüleceğini açıkladığı belirtilirken, Ulaştırma, Deniziclik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, bir komisyon oluşturarak VTS Ücret Tarifesi'ni Liman Hizmetleri başlığı altında, tüm limanlarda düşük bir fiyat olarak, bu başlığın altına giydirileceği kaydedildi.



KUŞADASI'NDAN ALINMAYAN ÜCRET, İZMİR'DEN ALINIYOR!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün aldığı bu kararla, orta boy bir kruvaziyer gemisi, Kuşadası Limanı'na uğradığı zaman VTS hizmet ücreti ödemezken, aynı geminin İzmir Limanı'na uğraması halinde, ek olarak 11 bin dolar Gemi Trafik Hizmetleri ücreti ödeyecek. Aynı şekilde, Ambarlı Limanı'na uğrayan 30 bin NT'luk bir kargo gemisi VTS ücreti ödemezken, İzmit Körfezi'nde her hangi bir limana uğradığı zaman 4 bin dolara yakın VTS ücreti ödeyecek.

VTS ÜCRET TARİFESİ MSC'NİN BİR GEMİSİNİ KAÇIRDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün İzmit Körfezi, Mersin Limanı ve İzmir Limanı'nda hizmete girecek Gemi Trafik Hizmetleri ile ilgili Mayıs-2015'den itibaren GRT'a göre 300 NT'un üzerinde olan yük ve kargo gemileri için 12 cent, tehlikeli yük taşıyan gemiler için 14 cent, kruvaziyer ve yolcu gemileri için 10 cent alacağını açıklaması, başta Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği ile kruvaziyer şirketlerinin Türkiye temsilcilikleri tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Bunun son örneği olarak MSC Cruises firması, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar yüzünden, İstanbul ve İzmir limanlarına sefer yapan MSC MUSICA ile MSC ORCHESTRA isimli kruvaziyer gemilerinin destinasyonlarında değişikliğe giderek, 2 gemisinden biri olan MSC MUSICA'nın 2016 destinasyonlarından Türk limanlarını çıkardı.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı (Recep Canpolat)
Eklenme tarihi: 29.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AQUANAUT Diving
 DOLPHİN Scuba Tea..
 HİLAY Denizcilik ..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 SENKRON Travel
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 DENTA Denizcilik
 GULET POINT Yacht..
 DOJİ Denizcilik
 GEMPO
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim