Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Alçak saldırıda hayatını kaybeden 3.Kaptan; İlker Büyükdere
Libya açıklarında bombalanan Türk gemisinde hayatını kaybeden 3. Kaptanın "İlker Büyükdere" olduğu öğrenildi.

Libya'da Tobruk açıklarında Tuna Holding INC'ye ait ve Bergen Denizcilik tarafından işletilen Cook Island bayraklı M/V Tuna-1 adlı gemiye yapılan topçu atışı ve iki ayrı hava saldırısında geminin 3. kaptanı hayatını kaybederken, 3 gemi mürettebatı ise hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Tuna Holding'e ait Cook Islands bayraklı, "Tuna-1" isimli kuru yük gemisinin İspanya'dan aldığı alçıpan yükünü teslim etmek üzere Libya'nın Tobruk Limanı'na giderken, yaklaşık 13 mil açıklarında seyir halinde karadan topçu atışına maruz kaldığı öğrenildi.

Geminin uluslararası sularda olmasına rağmen yapılan topçu saldırılarının ardından iki ayrı hava saldırısı daha yapıldığı kaydedilirken, geminin 3. kaptanı İlker Büyükdere şehit olurken, 3 gemi mürettebatının ise hafif yaralandığı belirtildi.

GEMİ KAPTANINDAN AÇIKLAMA

Gemi Kaptanı Ünal Bilici'den alınan bilgiye göre, kuru yük gemisi "M/V Tuna-1", dün akşam Tobruk'a doğru hareket ettiği sırada Libya'nın yaklaşık 13 mil açığında herhangi bir uyarı yapılmaksızın karadan ağır silah saldırısına uğradı.

Saldırı üzerine gemi acil durum sinyali göndererek karadan daha da uzaklaştı. Acil durum sinyaline Yunanistan, Malta ve Fransa'dan cevap geldi. Yaklaşık 10 dakika sonra ise gemiye hava saldırısı düzenlendi, geminin 3. kaptanı hayatını kaybetti. Gemi, ikinci saldırının yapıldığı yerden 7 mil daha uzaklaştığında üçüncü hava saldırısına maruz kaldı. Saldırılarda, makine dairesi ve mürettebatın acil durumlarda sığındığı yer hedef alındı.

Gemide 8'i Türk, 6'sı Gürcistan ve 1'i de Azerbaycan uyruklu olmak üzere 15 kişilik mürettebat bulunuyordu. Saldırıda geminin Türk olan 3. kaptanı İlker Büyükdere şehit olurken, 3 mürettebatta yaralandı.

Saldırı sonrasında çıkan yangını mürettebat kendi imkanlarıyla söndürmeyi başardı ancak gemide ciddi hasar meydana geldi. Türkiye'ye doğru yola çıkan geminin, 24 saatte Fethiye Limanı'nda olması bekleniyor.

Diğer taraftan kazazede gemiye eskortluk yapacak olan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Gemlik fırkateyni ise 5 saat içinde gemiye ulaşacağı öğrenildi.
Deniz Haber Ajansı

ÖLEN KAPTANIN BABA EVİNDE YAS

Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, 'M/V Tuna-1' adlı kuru yük gemisinin İspanya'dan aldığı yükü teslim etmek üzere Libya'nın Tobruk Limanı'na giderken karadan yapılan topçu atışında yaşamını yitiren geminin 3'üncü kaptanı 25 yaşındaki İlker Büyükdere'nin Mersin'in Anamur İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Olayın duyulması üzerine İlker Büyükdere'nin İskele Mahallesi'nde oturan babası Halil Büyükdere ile annesi Havva Büyükdere'nin evine yakınları ve komşuları akın etti. Acı haberle yıkılan Büyükdere çifti, gözyaşlarına boğuldu.

İlker Büyükdere'nin dayısı Adem Durdu, geminin Libya'dan ayrılarak Yunanistan kara sularına sığındığı, buradan da Fethiye Limanı'na gelmekte olduğu bilgisini aldıklarını belirterek, "Geminin İspanya'dan aldıkları alçıpan inşaat malzemesini Libya'nın Tobruk Limanı'na boşaltacakları sırada saldırıya uğradıkları haberini aldık. Bütün bilgimiz bu kadar. Bütün mesele aslında Libya'nın Türk şirketlerini istememesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.
objektifhaber


************************

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Menfur saldırıda hayatını kaybeden, sitemizin değerli üyelerinden, "İlker Büyükdere" için Allah’tan rahmet,
Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.
Olayda yaralanan Gemi Personeline acil şifalar diliyoruz.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Saldırıya uğrayan gemi Türkiye'ye getirilecek
- Türk gemisi Akdeniz'de bombalandı; ölü ve yaralılar var


Eklenme tarihi: 11.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HABAŞ Petrol Ürün..
 KAPTANPAŞA Denizc..
 ŞENER Kardeşler D..
 DENSA TANKER İşl...
 KALYON Denizcilik..
 OBA Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
 ROTA Gemi
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 HİLAY Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim