Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Terk edilen gemide ölümler başladı
Myanmar'dan kaçan mültecilerin sığınmasına Tayland'daki darbeci yönetim izin vermedi. 10 Müslüman açlık ve susuzluktan can verdi.

Budist terörü yüzünden Myanmar'ın Arakan bölgesinden kaçan 350 Müslüman, sığınmak istedikleri Tayland'daki cunta yönetiminin izin vermemesi sebebiyle deniz ortasında ölüm-kalım savaşı veriyor. Aralarında 50 kadın, 84 çocuğun bulunduğu gemi, bir hafta önce Tayland karasularına girdi. Ancak Tayland yönetimi Roghingya Müslümanlarını kabul etmedi. Kaptan ve mürettebatının geminin bazı parçalarını alarak kaçmaları sebebiyle, gemi sürüklenmeye başladı. Yardım çağrılarına çevreden geçen gemiler de kayıtsız kaldı. Andaman denizinin ortasında demirlemeyi başaran gemiye yeterli yardımın ulaşmaması sebebiyle açlık ve susuzluktan ölümler başladı. Bazı mültecilerin kendi idrarlarını içerek hayatta kalmaya çalıştığı bildiriliyor. Ölen 10 kişiyi hastalığa yol açmaması için denize attıklarını söyleyen mülteciler, “Myanmar bizi vatandaş olarak kabul etmiyor. Gemi tamir edildikten sonra geri dönersek bizi orada öldürürler” diyerek beklemeye devam edeceklerini söylüyor. 34 dereceyi bulan güneş sıcağından kavrulan mülteciler, battaniyelerin altında hayata tutunmaya çalışıyor. Mültecilerin, yakınlarından geçen gemilerden bir miktar yiyecek ve su alabilmek için yalvardıkları belirtildi.



MALEZYA DA GERİ ÇEVİRDİ

Öte yandan Malezya hükümeti de 800'den fazla göçmenin bulunduğu iki tekneyi geri çevirdi. Malezya İçişleri Bakanı Yardımcısı Wan Junaidi, Penang açıklarında tespit edilen bir teknede bulunan yaklaşık 500 göçmene yakıt ve yiyecek yardımlarının yapılarak geri gönderildiğini söyledi. Wan Junaidi, “Bizden daha ne bekleniyor? Şimdiye kadar sınırlarımızı ihlal eden kişilere son derece nazik davrandık. Kimse kıyılarımızı bu şekilde istila edemez. Burada iyi bir şekilde karşılanmadıkları mesajını onlara doğru şekilde vermemiz gerekiyor” ifadesini kullandı. Malezyalı yetkilikler, Langkawi adasının yakınlarında bulunan başka bir teknedeki 300'den fazla göçmenin de karaya çıkmasına izin verilmediğini belirtti.



Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 15.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CLUP CHERRY
 MFS Line
 İMTRANS Denizcili..
 REYSAŞ Denizcilik
 ORION Denizcilik ..
 APM Denizcilik Na..
 MERSİN Deniz ve T..
 NEGMAR Denizcilik..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 EGETAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim