Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kendisini boğulmak üzere olan mültecileri kurtarmaya adadı
ABD'li milyoner hayatını açık sularda boğulmak üzere olan mültecileri kurtarmaya adadı. Meslektaşları gibi yatta sefa yapmak yerine açık denizde insan hayatı kurtarmayı seçti.

Orta Doğu ve Afrika her geçen gün daha yaşanmaz hale gelirken yeni bir yaşamın peşine düşmek için canını tehlikeye atan insan sayısı da artıyor. Uluslararası Af Örgütü'nün verilerine göre geçen yıl 218 bin göçmen Akdeniz'i geçmeye çalışırken 3 bin 500'ünü derin mavi sularda bıraktı. 12 saat civarında süren zorlu yolculukta balık istifi giden insanları taşıyan teknelerin bazıları daha ilk saatlerde su almaya başladı.



Libya'dan yola çıkıp İtalya'ya varmaya çalışan mülteci sayısının bu yılın henüz ilk aylarında geçen yıla göre yüzde 50 arttığı söyleniyor. Yani daha çok insan, daha çok boğulma, ve daha başlamadan biten hayatlar…



Christopher Catrambone ve karısı Regina Catrambone özel yatlarıyla açık sularda seyahat ederken suyun üstünde yüzen bir ceket gördüğünde başladı her şey.



Zamanlarını ve paralarını bu insanları kurtarmak için harcamaya karar verdiler. Amerikalı zengin aile 8 milyon dolar harcadı ve 40 metre uzunluğunda bir kurtarma gemisi aldı önce. Sonra iki drone (uzaktan kontrollü hava aracı) aldı. 20 kişilik bir mürettebat oluşturdu. Denizciler, kurtarma ekibi, doktorlar, sağlık personelleri… İtalya ve Libya arasındaki rotada gidip gelen geminin adı "Phoenix" (Anka kuşu) kondu.

BBC'ye konuşan aile şöyle diyor: "Böyle ileri bir teknoloji kullanan ilk sivil gemi olarak tarih yazıyor olabiliriz. Umarız bu olanaklarımız denizde daha çok insan kurtarmamızı sağlayacak. Bizler burada yenilikçiyiz aslında. Şimdiye dek kimsenin yapamadığını yapmaya çalışıyoruz. Paramızı bu işe yatırdık."



İlk görevlerinde 271 insanı kurtaran gemi şu anda sitesinde iddia ettiğine göre 4400'ün üzerinde hayat kurtarmış! Phoenix gemisi kurtardığı göçmenleri ya Malta sahiline ya da İtalya sahillerine taşıyor. Gemide battaniyeler, içme suyu, enerji barları bulunuyor. Sağlık durumu kötü olanlar için sağlık ekibi hazır bekliyor.



Peki bu iş bu aileye mi kaldı?
İşler ne yazık ki bunu gösteriyor. 2014 yılında İtalya, arama kurtarma görevlerini AB üyesi ülkelerin bu işi fonlamayacağını söylemesi üzerine durdurdu. Birtakım politikacıların Phoenix gemisinin daha fazla insanı göç etmek için cesaretlendireceğini savunmasıyla ilgili olarak da aile şöyle cevap veriyor:



"Politikacılar arama-kurtarma çalışmalarına siyaset karıştıracaklarına önce oradaki yaşamları nasıl kurtaracaklarını düşünsünler."



Kaynak: Yedirenkhaber
Eklenme tarihi: 20.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LOTUS Shipping
 CEO Maritime Co.
 KUTUP Denizcilik
 ALİ RIZA AKSOY De..
 BEREM Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 ALERİA Denizcilik..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 ADATEPE denizcili..
 FORSA Uluslararas..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim