Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Cruise turlarını çok sevdik
Türkiye'e son 10 yılda gemi yolculuğuna ilgi büyük oranda arttı. Gemiyle yolculuğa çıkan seyahatseverlerin yüzde 96'sı tekrar cruise turuna çıkıyor.

Dünyada yaklaşık 22 milyon kişinin tercih ettiği cruise turlarına ilgi Türkiye'de son 10 yılda büyük oranda arttı, her geçen yıl daha da artıyor. Tüm dünyada toplam 300'e yakın cruise gemisi var ve bu gemilerin önemli bir kısmı Akdeniz sularında hizmet veriyor. Bu gemilerin destinasyonlarında Türkiye limanları önemli bir yer teşkil ediyor. Dünyada Türk limanlarına uğrayan gemilerin artması limanlarımızdan cruise turlarına katılımı da o oranda artırmakta. Cruise turlarında yolcuların tercihlerini belirleyen ana unsurları fiyat, hizmet, destinasyon, geminin özellikleri olarak sıralayabiliriz. Yolcular cruise tercihlerini yaparken bazen fiyata göre seçerken bazen de uğranılan limanların özelliğini ya da geminin yeni ve en büyük olması gibi unsurları ön planda tutabiliyor.



Cruise seyahatleri Türk turistler tarafından giderek daha çok tercih ediliyor. 7-8 yıl öncesinde tüm Türkiye'de 10 bin kişinin çıktığı ve lüks seyahat olarak anılan gemi turları turizm pastasındaki yerini giderek genişletti. Çünkü hem fiyatlar daha ulaşılabilir oldu hem de çok daha çekici destinasyonlar oluşturulmaya başlandı. Geçen yıl Türkiye'de cruise turlarıyla toplamda 70 bin kişi seyahat etti.



ÖNCE EKONOMİK SONRA LÜKS

Türkiye'de gemi seyahatlerini tercih edenler, ilk başlarda daha ekonomik olan kısa, yani 4-5 günlük gemi turları ile yola çıkıyor. Gemilerdeki konfor ve rahatlığı beğenerek bu defa başka alternatifleri araştırmaya başlıyorlar. Daha konforlu, lüks gemileri ve özelliklerini öğrendikçe bu tip gemiler ve turlara da katılmaya başlıyorlar. Bu açıdan ultra lüks segmentteki gemiler daha popüler bir tercih halini almaya başladı. Türkiye'de cruise turlarının başlangıç turu olarak ifade edebileceğimiz en çabuk ve ekonomik olan vizesiz Yunan adaları turları tercih edilmekte. Komşuyla yemek ve eğlence kültürleri birbirine benzediği için Türk turistler bu tura katılmaktan çok keyif alıyorlar. Yine Akdeniz ve Ege çanağında bulunan Malta, Tunus, Lübnan, Fas ve Mısır gibi ülkeler de tercih sebebi. Türk tatilciler, artık 6 yıldızlı ve ultra lüks hizmetin verildiği uzak destinasyonlara gidilen gemilerde de yolculuk etmeye başladı. Gemi yolculuğuna çıkan bir yolcunun tekrar cruise seçme oranı yüzde 96 olup, bu gerçekten yüksek bir oran.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 08.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPELLA Denizcili..
 AR Shipping
 BELUGA Yatcılık
 ALTERNATİF Denizc..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 V-GO Yachting
 TURGUT REİS Deniz..
 GENÇER Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 KALKAVAN Transpor..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim