Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemi geri dönüşüm sektörü BM gündeminde
Türk Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nın gelişim gündemine alındı. İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren tesislerin çevre ve iş sağlığı olanakları açısından dünya gemi geri dönüşüm sektöründe tek akredite tesis olarak kabul görmesi; uluslararası kuruluşların dikkatini çekiyor.

UNDP Birleşmiş Milletler Türkiye Elçisi Katalin Zaim ve beraberindeki UNDP Gemi Geri Dönüşüm Proje Hazırlama Uzmanı Carlo Lupi, UNDP Proje Hazırlama Asistanı Burak Erten Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzman yardımcıları Gülsen Şahin Oltulu ve Sebahattin Turan’dan oluşan heyet, İzmir’in Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm tesislerinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Teknik inceleme programı kapsamında; Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER)’de Adem Şimşek başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştiren heyet, karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN MODERN TESİSLERİNE SAHİP

UNDP Birleşmiş Milletler Türkiye elçisi Katalin Zaim, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın global kalkınmayı sağlamak adına oluşturulmuş bir program olduğunu ve özellikle gelişmekte olan ülkeler ile işbirliği yaparak kalkınma çalışmaları yaptığını söyledi. Proje karşılığında hibe desteği vermek adına uzun bir süredir gemi geri dönüşüm sektörünü dünya ölçeğinde gözlemlediklerini anlatan Zaim, “Buradaki amacımız yatırıma en uygun tesisi tespit ederek, hemen her alanda kusursuz bir tesisin oluşmasına öncülük etmektir. Bu doğrultuda yaptığımız araştırmalar neticesinde Türkiye dünyanın en modern gemi geri dönüşüm tesislerine sahip bir ülke konumundadır. Bu açıdan Türkiye, desteği hak eden tek ülkedir” dedi.

ÇEVRE KORUMAYA YÖNELİK 10 MİLYON TL YATIRIM

Türk gemi geri dönüşüm sanayicileri adına BM heyetine teşekkür eden GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek de, gemi geri dönüşüm tesislerine son dönemde 10 milyon TL’lik çevre korumaya yönelik yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Biz Türk gemi geri dönüşüm sektörü olarak gelişime her daim açığız. Özellikle çevre ve iş sağlığı konusunu çok önemsiyoruz. Bunun içindir ki elimizde çevre alanında uzmanlar tarafından hazırlanmış projelerimiz var. Bu projeleri size memnuniyetle sunabiliriz. Ancak, sizin tespitleriniz ışığında da daha başka önerilere de açığız” diye konuştu.

Gemi geri dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulunan heyet, gemi geri dönüşüm operasyonlarını da yerinde izledi ve yürütülen faaliyetler hakkında Başkan Adem Şimşek’ten bilgi aldı.


Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 19.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANTRA Denizcilik..
 T&O Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
 LAMIA Yat İşletme..
 HİLAY Denizcilik ..
 URANUS Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 FENER Denizcilik
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 ONUR Makina San. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim