Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Bari kalan gemilerin siparişini durdurun''
Gemi İnşa Mühendisi Ünal Özsır, karbon kompozit gemilerin yanlış yatırım olduğunun artık açıkça görüldüğünü belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "zararın neresinden dönülse kardır" demesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfez içi yolcu taşımada kullanılmak üzere aldığı yeni nesil karbon kompozit gemilere ilişkin sorunlar gündemden düşmezken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi, Gemi İnşa ve Makine Yüksek Mühendisi Ünal Özsır, hiç olmazsa bundan sonraki siparişlerin durdurulması önerisinde bulundu. Bu gemilerin "astarının yüzünden pahalıya geldiğini" ve yanlış yatırım olduğunun artık anlaşıldığını savunan Özsır, Karşıyaka ve Bostanlı İskeleleri'ne yeni nesil gemilerin yanaşabilmesi için yapılan revize çalışmalarına harcanan 1 milyon 369 bin lirayı anormal bulduğunu belirtti. Belediyenin bu konuda gerekli çalışması önceden yapmayarak sınıfta kaldığını dile getiren Özsır, "Karbon kompozit katamaran cinsi gemilere harcanan paranın beşte birini geçmeyen bedelle karbon kompozit olmayan, körfeze uygun rantabl gemiler yapılabilirdi. Bu gemiler ile de mevcut iskeleler dışında yapılacak ufak bir yatırımla alternatif olacak noktalara iskeleler yapılabilirdi. Kalan parayla da İzmir ulaşımına bazı çözümler getirilebilirdi. Mesela AK Partili Belediyeler tarafından yapılan, ama İzmir'de göremediğimiz köprülü kavşaklar yapılırdı. Şuan İzmir'de trafikte keşmekeş yaşanıyor. Bu gemiler yanlış yatırımdır. Bugüne kadar hep söyledik, yine söylüyoruz. Biz AK Parti Grubu olarak konunun takipçisi olacağız. Ama şunu da belirtmek isterim, bu gemiler ile İzmirli'nin parası çarçur edilip sokağa atılmıştır. İzmirli mağdur edilmiştir. Zararın neresinden dönülürse kardır, diyerek gemilerin siparişleri durdurulmalıdır ve daha ucuzu temin edilmelidir. İzmirli'nin bu konuda farkında olması adına bize görevler düşüyor" dedi.



KÖRFEZ DIŞINA ÇIKAMAZ

Özsır, ileri teknoloji ile donatılan yeni nesil karbon kompozit gemiler için, liman başkanlığı tarafından sektörde ortalama bin 500-2 bin lira maaş alan liman kaptanları ve başmühendisleri (çarkçıbaşı) yerine 4 bin lira maaş alan 2 uzun yol kaptanı ve 2 başmühendisi ile donatılması kararı alındığını anlatarak, "Bu gemiler modern teknolojiyle donatıldı. Ama körfez hattında çalışmasıyla modern teknolojinin bir ilgisi yok. Bu teknoloji geminin açık denizlerde sefer yapması halinde fayda sağlar. Ancak bu gemilerin körfez dışına çıkma izinleri yok. Şimdi bir de gemilerin uzak yol kaptanı ve makinisti ile donatılması şartı getirdi. Uzun yol kaptanı ve çarkçılarının temini kolay değil. Yüksek paralar ile çalışıyorlar. Bu da büyük bir masraftır" diye görüş belirtti.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 08.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LORİ Denizcilik
 BALU Yatçılık
 EDO TURİZM
 TANGO Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
 ANGELS PRO ACTION
 BARBAROS Yatçılık
 SELİNDA Boat
 CSR Denizcilik Sa..
 AKMAN Dalış Merke..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim