Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Donanma Komutanlığı kapılarını gazetecilere açtı
Donanma Komutanlığı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kapılarını gazetecilere açtı.

Gazetecilerin bayramını kutlamak amacıyla düzenlenen basın turu, Türk denizcilik tarihine ışık tutan objelerin sergilendiği Donanma Komutanlığı Harp Silahları Müzesi'nin gezilmesiyle başladı.

Deniz Astsubay Orhan Çetinbaş, gazetecilere, müzenin kapalı alanındaki Tepe sınıfı fırkateyn köprü üstü, çeşitli galeriler, ekipman ve sistemlerle ilgili bilgi verdi.

Daha sonra basın mensupları, su üstü ve denizaltı gemilerinde kullanılan çeşitli top, uçaksavar, torpido, gemi demirleri, deniz karakol uçağı, helikopter, su üstü ve hava radarları ile atış kontrol radar antenlerinin teşhir edildiği açık sergi alanını gezdi.
Müzede, 1996'da yaşanan "Kardak krizi"nde ele geçirilen Yunanistan bayrağı ile 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda Rum Milli Muhafız Güçleri'nden ele geçirilen 2 hücumbot da sergileniyor.

Türk yapımı denizaltı TCG Anafartalar gezildi

Müze gezisinin ardından TCG Anafartalar denizaltısına hareket edildi. Burada, TCG Anafartalar Komutanı Deniz Binbaşı İlkay Öztürk, gazetecilerle sohbet ederek, denizaltı hakkında bilgi verdi.

TCG Anafartalar'ın, Preveze sınıfı denizaltıların sonuncusu olduğunu belirten Öztürk, denizaltının Gölcük Tersanesi Komutanlığı kızaklarında Türk mühendis ve işçisinin alın teriyle inşa edildiğini söyledi.

Derin su denizaltısı olarak nitelendirilebilen TCG Anafartalar'ın hem okyanus hem de sahile yakın sularda 50 günlük karakol görevi yapabilme imkanı bulunduğunu dile getiren Öztürk, Türk denizaltısının, su altındaki yüksek hareket kabiliyetinin yanında su altından "harpoon" güdümlü mermisi atabildiğini de kaydetti.
Denizaltı turunun ardından TCG Tufan hücumbotuna giden gazetecileri, gemi komutanı Deniz Binbaşı Hasan Denizli karşıladı. Denizli, TCG Tufan'ın Türk donanmasındaki görevini anlattı.

Daha sonra basın turunun son ayağını oluşturan TCG Gökova fırkateynine geçildi. Gemiyi gezmeden önce Deniz Kurmay Yüzbaşı Serdar Öztiftik, dünyanın "gıptayla" izlediği deniz gücü Gölcük'teki Donanma Komutanlığında bulunan gemiyi tanıtan sunum yaptı.

TCG Gökova'nın savaş harekat merkezi ile köprü üstü merkezinin gezilmesiyle süren basın turu, gemi komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Resul Öztürk'ün verdiği öğle yemeğinin ardından sona erdi.


Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 24.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HORİZON LTD.
 ORTAKS Shipping c..
 K-S Denizcilik Lt..
 ATİPOST Turizm Lt..
 AKSAY
 FORSA Yatçılık
 ARTI Gemi Kiralam..
 BATU Shipping
 ASYA Nakliyat Ve ..
 TCS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim