Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
5 Yıldır kaldırılamayan hayalet gemiye tepki
Muğla’da vatandaşların ’hayalet gemi’ olarak adlandırdıkları ve 2010 yılında Datça açıklarında yan yatan kuru yük gemisinin bulunduğu yerden 5 buçuk yıldır kaldırılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

2010 yılı Şubat ayında sigara ve Alkol yüklü Comoros bayraklı ‘Albarado’ isimli 29,7 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, Datça Palamutbükü’ne 8 mil uzaklıkta yan yatmıştı. Aradan 5 buçuk yıl geçmesine rağmen, Körmen açıklarına çekilen kuru yük gemisinin kıyıya yakın yerde bekletilmesi turizmcilerin ve yöre halkının tepkisine neden oluyor. Çevreye mazot kokularının yayıldığını ileri süren vatandaşlar, geminin bir an önce taşınmasını veya söküm işleminin gerçekleşmesini istiyor.



YÖRE HALKI TEPKİLİ

Kuru yük gemisi nedeniyle denize giremediklerini belirten vatandaşlar, “Karaköy Körmen açıklarına terk edilen gemi hem görüntü kirliliği hem de tehlike saçıyor. Mazot kaçağı yaptığı söyleniyor. Zaman zaman çevreye mazot kokuları yayılıyor. Bizim kadar balıkçılar da terk edilen gemiden rahatsız. Biz yıllardır bu geminin kaldırılmasını istedik ama yetkililer ilgilenmedi. Turizm açısından Muğla’nın gelişmekte olan en önemli ilçelerinden birisi olan ve Bodrum-Datça feribot seferlerinin yapıldığı, yeni yat liman inşaatının yapıldığı bu bölgeye bu görüntü yakışmıyor. 5,5 yıldır bu gemi burada hayalet gemi gibi duruyor” dediler.

Edinilen bilgiye göre, Körmen açıklarında karaya yakın yan yatmış vaziyette duran kuru yük gemisinin Datça Mal Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos’ta söküm ihalesinin yapılacağı öğrenildi.

2010 YILINDA YAN YATTI

Comoros Bayraklı ‘Alborada’ isimli kuru yük gemisi, 2010 yılının Şubat ayı ortalarında Datça Palamutbüküne 8 mil uzakta karaya oturdu. Mürettebatı Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. 29,7 metre uzunluğundaki sigara yüklü geminin mürettebatının gece ‘batıyoruz’ çağrısı üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri mürettebatı alarak kurtardı. Bölgeye giden Datçalı balıkçılar ise gemiyi terk edilmiş halde buldu.

Uluslararası sularda bulunan kuru yük gemisi, 2 tekne aracılığıyla Karaköy Körmen açıklarına çekildi.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 31.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BURAK Denizcilik
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 ARMADOR Denizcili..
 ORSA Tanker İşlet..
 KAPTAN Denizcilik
 ELBA Denizcilik
 TUAN Denizcilik
 EN-KO Denizcilik ..
 KALYONCU RoRo Shi..
 ATASOY Grup Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim