Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İdo'nun ''Yavru Kedi'' sorunu
İstanbul Yenikapı'dan Bandırma'ya gelen 'Turgut Özal Feribotu'nda, hasta olduğunu söylediği yavru kedisini yanındaki çantada kucağında taşıyan kadın yolcu ile görevli arasında çıkan, diğer yolcuların da katıldığı tartışmayla ilgili İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada olayın gemi görevlisinin yolcuya açıklama yapma girişimi ve yolcu bölümünde taşıdığı kedi yavrusunun, evcil hayvanlar için ayrılan bölmeye aktarılması için işlem yapılmasından kaynaklandığı ifade edilirken, yolcunun verdiği aşırı tepki ve protestosu ile gemideki tartışmanın bu nedenle çıktığı, gemi görevlisinin görevini yapmasının engellendiği bildirildi.

İDO, 1 Ağustos Cumartesi günü saat 18.30'da Yenikapı'dan hareket eden Bandırma hızlı feribotunda çıkan tartışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. İDO'nun hassasiyetleri arasında yolcular gibi hayvan dostların da güvenle taşınmasının da bulunduğu kaydedilen açıklamada, tüm gemilerde, evcil hayvanların taşınmasına uygun, yolcu salonundan ayrı, tüm uygun koşulların gözetildiği, korunaklı ayrı bölümler yapıldığı ve hayvan taşınmanın kurallarının belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, evcil hayvanların, feribotlarda yolcuların seyahat ettiği bölümde taşınmalarına toplu taşımacılık mevzuatınca izin verilmediği, bunun sadece Türkiye'ye özgü olmadığı, dünya genelinde hava, deniz ve kara taşımacılığında kuralların benzer çerçevede belirlendiği hatırlatıldı.

Gürültü, hijyen, yolcu şikayetlerinin önlenmesi gibi gerekçelerden kaynaklanan bu kurallara, İDO olarak uymakla yükümlü oldukları da bildirilen açıklamada, gemilerin güvertelerinde evcil hayvanlar için geniş bölüm ayrıldığı ve yolcuların da seyahatleri sırasında zaman zaman hayvanlarının yanına giderek refakat edebildikleri belirtildi.

Söz konusu olayda görevlinin yolcuya açıklama yapmaya çalıştığı, yolcu bölümünde taşımakta olduğu kedi yavrusunun, evcil hayvanlar için ayrılan bölmeye aktarılması için işlem yapılması olduğu, buna karşılık yolcunun verdiği aşırı tepki ve protestosu ile bu nedenle çıkan tartışma ile birlikte gemi görevlisine görevinin yaptırılmadığı bildirildi.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 03.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YÜKSEL Denizcilik
 BERK Turizm Yatçı..
 AREL Denizcilik
 GENTA
 SİNOMAR Denizcili..
 MARİN Römorkör ve..
 CASPI Cargo Lines..
 DENTA Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim