Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk denizciler kurtarılmak için yardım bekliyor
Umman Körfezi'nde uluslararası sularda bekleyen Katar bandralı "Paula II" isimli gemide bulunan Türk denizciler, zorla alıkonulduklarını iddia etti. Baş Mühendis Bedri Sarıhan’ın eşi İkrima Sarıhan, kocasının kurtarılması için yetkililerden yardım bekliyor.



187 metrelik Paula II isimli Katar bandıralı gemide alıkonulduklarını söyleyen Türk denizcilerden 28 yıllık denizci Baş Mühendis Bedri Sarıhan, İkinci Kaptan İlker Sağlam ile birlikte denizcilik tabiriyle 'off' edilerek gemiden ayrılmalarına izin verilmediğini ifade etti. Gemi kaptanının kendilerini korsan ilan ettiğini iddia eden Sarıhan yetkililerden yardım bekliyor.

Sarıhan, gemiden İHA muhabiri Emrah Elmas ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Bu hususta kaptan ile tartıştım. Bu tartışma esnasında yetkilerini kullandığını söyledi. Önce beni off ettiğini söyledi. Kamara hapsi istedi. Tamam dedim. İkinci çarkçımız da bu konuşmaya dahil oldu. Ona da off’sunuz dendi. Bize makine dairesi ve köprü üzerine çıkmamamız söylendi. 20 Hintli var. Onları vardiya tutturuyorlar, makine dairesine girmeyelim diye. Şirket talimatı deniyor. Bizi korsan ilan ettiklerini söylediler. Ayrıca mahkemeye vereceklerini, hapis cezası vereceklerini söylediler. Bunu konsolosluğumuzdaki arkadaş da teyit etti. 'Makineyi tamir edin, sonra istediğiniz limana kadar gelin, biz sizi götürelim' diyorlar. 'Sizi hapse attıracağız' diye tehdit ediyorlar. Geminin can güvenliği yok. Bakın şu anda bir yangın çıksa karbondioksit tüpleri falan hiç bir şey yok gemide. Can emniyeti yok, mal emniyeti yok. Bu gemi bayraksız kalırsa, sahipsiz kaldığında, sahil güvenlik bize mutlaka müdahale edecektir. Bayrak devleti sahibi olduğundan dolayı uluslararası suç işlememek adına kimse müdahale edemiyor. Bu durum da böyle. Bazen jeneratörümüz arıza yapıyor. Karanlıkta kalıyoruz. Sular çok kısıtlı, günde bir saat akıyor. Bazen iki gün üstü üste hiç verilmiyor. Zor durumdayız. İçme suyu zaten sınırda"
dedi.

Sahil güvenlik kontrollerinin yapılması durumunda geminin bağlanacağını iddia eden Sarıhan, bu yüzden uluslararası sularda bekletildiklerini ifade etti.

Eşinin sağ salim Balıkesir’in Edremit ilçesindeki evine dönmesini bekleyen İkrima Sarıhan ise “Eşim alıkonuldu. Türk devletinden ve yetkililerden yardım istiyorum” dedi.



Kaynak: İHA (Emrah Elmas)
Eklenme tarihi: 07.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEVMAR Denizcilik..
 ÜSTÜN Denizcilik
 NEGMAR Denizcilik..
 KALYONCU Denizcil..
 DERİN Dalgıçlık
 DETEK Deniz Tekno..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 ROYALMAR Denizcil..
 ATLAS Gemicilik v..
 İSKELE Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim