Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Zonguldak limanına gelen gemiler günlerce sıra bekliyor
Zonguldak'a yük almak ve bırakmak için gelen devasa yük gemileri limanda sıra bekliyor. Zonguldak Limanı'nda hareketli günler yaşanıyor.

Kente yurtdışından ve yurtiçinden gelen devasa yük gemileri ve Ro-Ro'lar limanda günlerce sıra bekliyor. Günlerce açıkta liman sırası bekleyen gemiler günde 20 bin dolar ile 100 bin dolar arası zarar ediyor.



Konteyner taşımacılığı yapan gemiler genellikle gemi sahipleri tarafından denizcilik taşımacılığı yapan şirketlere kiralanıyor. Gemi kiraları büyüklüklerine göre 20 bin dolar ile 100 bin dolar arasında değişiyor. Gemilerin yükleri deniz brokerları tarafından bulunuyor. Limana yanaşacağı tarih belli olan gemilerin yükleri limana getiriliyor.

Gemi eğer zamanında limana yanaşamazsa sıkıntılar artıyor. Hem gemi geciktiği her gün başına 20-100 bin dolar arasında para kaybediyor. Hem de 2-3 sefer yapacağı sırada 1 sefer yaparak kazanç kaybına uğruyor.



Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 10.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ


port of zonguldak
bu gemiler ayda bir sefer yapabiliyorsa ne mutlu.siz hiç 1,5 ayda yükleme 4,5 ayda tahliye yaptınız mı ? dünyada böyle limanlarda var. zonguldak limanını karalamaya çalışan hangi vatan haini ise ismet inönü parkında ki atı kendisi şahsen tanıyordur.at güzel hayvandır.iş bilmez denizin d sinden anlamaz adamları bir yerlere oturtanları ve böyle salakça haber yapanları denizci dostlar olarak kınıyor ve anıyoruz.bu kadar geminin zonguldak limanı için bekliyor olması ne kadar grur duyulacak bir şey olduğu fikrine varamayacak kadar saf olmayalım lütfen.

Yazan: pargalı halil - 11.08.2015 21:00:37


uysal
bu habere kaynak olan hangi denizden anlamaz şahsiyet acaba.öncelikle zonguldak limanına konteyner gemileri gelmiyor.20-100 bin dolar günlük kira getirisi olan bir geminin zonguldak limanına gelmeyi bırak girme gibi bir ihtimali bulunmamaktadır.gemilerin bekleme sebebi liman trafiğinin yogunlugundan kaynaklanmaktadır.liamanda bulunan tahliyeden sorumlu özel işletmelerin ağır iş yapmasından kaynaklanmaktadır.liman boşaldığı takdirde gemiler zaman kaybı olmadan yanaştırılmaktadır.
Yazan: necip - 11.08.2015 11:52:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALDEBARAN Gemi İş..
 ARZU Denizcilik v..
 SEACOR INTERNATIO..
 ÜNLÜ Denizcilik
 TUNA Denizcilik
 ECE Gemi İnşaa
 ERDEMLER Denizcil..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 PEARL NAVAL
 GRUP Denizcilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim