Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yemen'de koalisyon saldırısı Hintli denizcileri vurdu
Yemen'de iki tekneye düzenlenen hava saldırısında teknelerde Hint denizcilerden yedisi kayboldu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in Kızıldeniz sahilindeki El-Hoha balıkçı limanında bulunan 2 tekneye salı günü düzenlediği hava saldırısı sonucu 20 Hindistan vatandaşı denizciden 7'sinin kaybolduğu bildirildi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vikas Swarup, yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon güçlerinin Husilerin kontrolündeki Hoha balıkçı limanına düzenlediği hava saldırısı sonucu 20 Hintli denizciden 7'sinin kaybolduğunu belirtti.

Swarup, 20 Hintli denizciden 13'ünün yaşadığını ve bunlardan en az 2'sinin yaralı olduğunu aktardı.

Sözcü Swarup, Hintli denizcilerin 2 tekneyle Hoha limanına boşaltmak üzere aralarında bir parti pirincin de bulunduğu tüketim malzemesi taşıdığını dile getirdi.

Yerli kaynaklar ise Hintli denizcilerin Husiler için ülkenin doğusundaki liman kenti el-Mukella'dan batıdaki Hoha limanına petrol ürünleri kaçakçılığı yaptıklarını ifade etti.

Husilerin kontrolündeki El-Mesire televizyonunun haberinde ise koalisyon güçlerinin hava saldırısında 20 Hintli denizcinin öldüğü ileri sürüldü.



Koalisyon jetlerinin önceki gün Kızıldeniz'de bazı hedeflere yönelik düzenlediği operasyonlarda iki balıkçı teknesinin isabet aldığı, teknedeki Hindistan uyruklu 20 balıkçıdan 13'ünün yaşadığı ancak nerede oldukları hakkında bilgi alınamadığı ifade edilmişti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada balıkçı teknesi ile Somali'den Muha limanına doğru hareket halinde olan teknedeki Hindistan vatandaşlarından 13'ünün sağ olduğunun öğrenilebildiği ancak hala kayıp oldukları bilgisi paylaşılmıştı.

Bakanlık açıklamasında, Hindistan'ın Sana Büyükelçiliği yetkililerinin konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğü belirtilmişti.

Bazı yerel haber kaynaklarında ise Yemen Sahil Güvenlik Güçleri yetkililerine dayandırılan haberlerde, koalisyon jetlerinin Muha kenti kıyılarındaki balıkçı teknelerine saldırı düzenlediği ve birçok balıkçının ölmüş olabileceği iddialarına yer verilmişti.

Husilere yakın kaynaklar ise balıkçı teknelerindeki kişilerin kendileri ile bağlantılı olmadığını ancak operasyonların neden böyle hedefleri vurduğunu anlayamadıklarını ifade etti.

Devrimin ardından bir türlü siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Çatışmaların devam ettiği ülkede, başta sağlık ekibi ve tıbbi malzeme konusundaki yetersizlikler olmak üzere sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşanıyor.



Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 10.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UMDE Denizcilik
 GİSAN Gemi
 ALEYNA denizcilik
 FENER Denizcilik
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 KANLAR Denizcilik
 DİTAŞ Deniz işlet..
 ESENKIYI Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim