Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
PRÜ, üç üniversiteyle anlaşma imzaladı
Piri Reis Üniversitesi, Karadeniz Havzasında Denizcilik Kültürü Gelişimi için Denizcilik Eğitim Ağı Projesi kapsamında geleceğe yönelik yeni işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere işbirliği anlaşması imzaladı.



Piri Reis Üniversitesi’nin girişimleri ile başlatılan Karadeniz Havzasında Denizcilik Kültürü Gelişimi için Denizcilik Eğitim Ağı projesi 10 Eylül Perşembe günü (dün) Piri Reis Üniversitesinde yapılan kapanış konferansı ile tamamlandı.

Avrupa Birliği ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında “Mircea cel Batran” Naval Academy (MBNA), Odesa National Maritime Academy (ONMA), Technical University of Moldova (TUM) eğitim ortaklığı için anlaşma imzalandı.

Projede, ortak ülkelerin eğitim kurumları ile birlikte gençlere denizi ve denizciliği sevdirmek, Karadeniz’in zengin kültürel geçmişini anlatmak, denizin ülkeler arasında bir engel değil aksine iletişimi sağlayan bir araç olduğunu göstererek ülke halklarını denizin nimetlerinden yararlanmaları halinde elde edebilecekleri imkanlar hakkında bilinçlendirmek hedeflendi.



Proje kapsamında neler yapıldı?

MARINE Projesi AB European Neighborhood & Partnership Instrument (ENPI) kapsamı altında ''The Black Sea Basin Joint Operational Programme (BSJOP) 2007-2013'' programı uyarınca yürütülmüştür. Proje kapsamında programın öncelikleri arasında yer alan ‘’ Karadeniz’ de ortak kültür ortamının oluşturulması için kültür ve eğitime yönelik girişimlerin desteklenmesi’’ ve buna uygun olarak ‘’Kültürel ağların kurulması ve eğitim değişim programlarının uygulanması’’ gerçekleştirildi.

Projeye dahil olan ülkelerin yaptıkları müşterek çalışmalarda Karadeniz bölgesinde zengin bir ortak kültüre sahip olduğu vurgulanmış, gençlerin denizi ve denizciliği sevmeleri, denizcilik üniversitelerine ve eğitim tesislerine olan ilgisinin artırılmasına, denizcilik mesleğine severek ve isteyerek yüksek bir motivasyon ile yönelmelerinin sağlanmasına önemli katkı sağlandı.

Romanya Denizcilik Akademisi yelkenli okul gemisi Mircea’nın 2014 yılında Karadenizde katıldığı ve Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin de iştirak ettiği Tall Ships Regatta ve bu yıl Piri Reis Üniversitesi okul gemisinin Karadenizdeki deniz stajı eğitimleri kapsamında proje faaliyetleri tüm Karadeniz çapında en geniş anlamda yaygınlaştırıldı.

Proje ortakları tarafından Batı Karadeniz bölgesinde, denizcilik kültürüne ilişkin verilerin etkin bir şekilde saklanması ve bilgi paylaşımı için, web tabanlı entegre bir uzaktan eğitim ağı olan (Denizcilik Platformu – MARPLAT) geliştirildi. Ortak eylemin belkemiği olan MARPLAT, görevini aralıksız bir şekilde sürdürebilmesi ve hatta projenin tamamlanmasından sonra dahi geliştirilebilmesi için modüler ve güncellenebilir bir şekilde tasarlandı. Zengin tarihi miras ve denizcilikle ilgili mesleklerin gelişim boyutlarının, özellikle bölgenin gençlerine tanıtılmasıyla, proje geleceğin denizcilerine veya daha genel bir anlamda denize ilgi duyan herhangi bir kimsenin becerilerini artırmaya katkı sağlayacak.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 11.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KUTUP Denizcilik
 KALKAVAN Group
 ALBATROS Yatçılık
 ELKENZ Denizcilik..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 NİYANA Denizcilik
 MELİH Denizcilik
 ASLI Deniz Taş. V..
 ŞENER Kardeşler D..
 ADAMOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim