Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Çin ekonomisindeki yavaşlama navlun fiyatlarını vurdu
Çin ekonomisindeki yavaşlamayla ithalatta yaşanan gerilemenin navlun piyasasını olumsuz etkilediği bildirildi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk yaptığı açıklamada, navlun (taşıyıcı tarafından, gemisinde taşınacak yük için istenen ücret) piyasasını dünyadaki yük hareketlerinin belirlediğini dile getirerek, dünyadaki yük hareketlerinde Çin'den kaynaklı bir yavaşlama yaşandığını söyledi.

Çin ekonomisindeki yavaşlama nedeniyle navlundaki düşüşün devam ettiğini anlatan Öztürk, "Dünya denizcilik şartlarını Çin koyuyor gibi düşünebilirsiniz. Çin ithalatını yükselttiği zaman navlunlar yükseliyor. Çin demir ya da kömür ithalatını düşürdüğü zaman navlunlarda bir düşüş yaşanıyor" dedi.

Öztürk, navlun piyasasındaki düşüşün deniz taşımacılığı piyasasında bazı değişimleri beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle Uzakdoğu'dan Avrupa'ya gelen rotalarda her geçen gün düşen bir navlun hareketi söz konusu. Firmalar belirli fiyat artışlarına gitmelerine rağmen piyasada yaşanan rekabet dolayısıyla bir anda eski fiyatlarının altına gerileyebiliyorlar. Birtakım önlemler alınmasına rağmen ana rotalarda büyük firmaların birleşip, tek bir firma gibi hareket etmesi ya da birbirlerinin gemisine yükleme yapması, gemileri büyütmesi gibi durumlar ortaya çıktı. Artık armatörler, gemi taşımacılığından para kazanamaz hale geldiği için liman masraflarından tasarrufla kazanma yolunu tercih ediyorlar."

Dünya ekonomisindeki son gelişmelerden sonra deniz taşımacılığında birçok kavramın değiştiğini savunan Öztürk, "Dünyada artık birim maliyet çok önemli, bu yüzden şirket evlilikleri ortaya çıktı. Gemileri büyütme bazı gemileri hattan çekme daha az, büyük ve yavaş gemiyle servis verme durumları ortaya çıktı. Tersanelerin siparişlerine baktığımızda, önümüzdeki yıllarda teslim edilecek büyük konteyner gemileri görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öztürk, Türk firmalara ait birçok yük gemisinin navlun piyasasındaki düşüşten olumsuz etkilendiğini, ağırlaşan rekabet koşulları nedeniyle yük taşıyamaz hale geldiğini sözlerine ekledi.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 27.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELİT Denizcilik S..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 ERK Denizcilik
 PLUTO Dalış Merk.
 ALDEBARAN Gemi İş..
 AB Denizcilik
 GEMPORT A.Ş.
 AYKIN Deniz Nakli..
 ORCA Denizcilik N..
 HDR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim