Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Taşucu, SEKA Limanındaki güvenlik açığı
Taşucu’dan Girneye gemi ile gitmek isteyen yolcular elini kolunu sallayarak gemiye bineceği gibi, her türlü patlayıcıyı ve uyuşturucuyu da taşıması mümkün. Sadece çıkış için kimliğe bakılarak onay verilen kontrol kulübelerinde hiçbir güvenlik kontrolü yapılmıyor. Terör eylemlerin hız kazandığı şu günlerde, silah, patlayıcı madde, teröristlerin bile gemiye binmesi ve bu maddeleri gemiye sokması çok mümkün…



Mersin Taşucu, Kıbrıs Girne seferleri yapan gemilerde güvenlik zafiyeti hüküm sürüyor. Terörün kol gezdiği ve canlı bombaların patlatıldığı şu günlerde, SEKA limanındaki güvenlik eksiklikleri seyahat edenleri korkutuyor..

Taşucu’dan Girneye gemi ile gitmek isteyen yolcular elini kolunu sallayarak gemiye bineceği gibi, her türlü patlayıcıyı ve uyuşturucuyu da taşıması mümkün.

Sadece çıkış için kimliğe bakılarak onay verilen kontrol kulübelerinde hiçbir güvenlik kontrolü yapılmıyor. Terör eylemlerin hız kazandığı şu günlerde IŞİD, PKK gibi kanlı terör örgütlerin, gemiye silah, patlayıcı madde girdirebilecekleri gibi, teröristlerin bile gemiye binmesi ve bu maddeleri gemiye girdirmesi çok mümkün…

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız liman yetkilileri, buranın yıllardan beri aynı durumda olduğunu, hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığını, kaçakların ve teröristlerin elini kolunu sallayarak Kıbrıs’a giriş ve çıkış yapmalarının mümkün hale geldiğini açıkladılar..



Öte yandan yakınlarını yolcu etmek için limanda bulunan vatandaşlar ise, Deniz ulaşımının da hava ulaşımı gibi sıkı kontrole tabi tutulmasını, limana valizlerin ve yolcuların Xray cihazından geçilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Bu tedbirlerin alınması için illaki bir facianın meydana gelmesi gerekmez. Terör olaylarından merhamet beklenmez. Teröristler ses getirecek eylemleri çok sever. Girne seferi yapan gemide uyuşturucu, silah, hatta suçlunun bile çıkış yapması çok kolay. Son dönemlerde valizde insan kaçırmak bil yaygın hale geldi. Valizlerde insan kaçakçılığı bile yapılabilinecek bir ortam. Deniz Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığını, Gümrükler Baş Müdürlüğünü ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu herhangi bir facia olmadan tedbir alınmasını bekliyoruz. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini düşüyoruz.” diyerek yetkileri göreve ve tedbir almaya davet ettiler.



Kaynak: netinternethaber
Eklenme tarihi: 30.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ


yuh
okadarda değil ya benim memleketim orası staj yaptım orada. giriş cıkış yaparken sadece kimlik göstermek için saatlerce beklemiyor insanlar sırada.

Yazan: yunus durul - 1.10.2015 15:40:29




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADATEPE denizcili..
 GÜLTER Denizcilik..
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 AYDEN Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
 TGS Shipping Serv..
 ATAK Holding
 ERŞEN Denizcilik
 MY SHIP Group S.A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim